Fernandao ve van Persie’nin %100’lük performansa gelememesi üzerine harekete geçen Sarı-Lacivertli takımın kurmayları hem forvet hem de Diego’nun yerine 10 numara arayışları için ince hesaplar yapıyor.

Teknik Direktör Pereira’nın “Sow’un ani gidişi ile planlarımızı değiştirmek zorunda kaldık” şeklindeki itirafından sonra kaliteli bir golcünün daha alınabileceği ve çalışmaların başladığı öğrenildi. Lig, Avrupa Kupası ve Türkiye Kupası’ndaki maratonun ligin ikinci yarısında ve ağır kış şartlarında daha da zorlaşacağını göz önünde bulunduran teknik heyet ve Sportif Direktör Terraneo düğmeye bastı. Avrupa’da etkili golcüler ve kriterleri uygun isimler üzerinde araştırmalar yapılıyor. Persie’nin mutsuz olması ve ciddi bir teklif alması durumunda ayrılma ihtimalini de göz önünde bulunduran sarı-lacivertliler Avrupa çapında bir ismi takıma kazandırmak zorunda.

Öte yandan Diego’nun Avrupa Ligi’nde 3 maç birden ceza alması ile “10 numara” arayışları da gündeme geldi.
Diego Ribas’ın sezona istekli başlamasına rağmen Pereira’nın istediği ölçü ve özellikte olmadığı , bunun yanı sıra son maçlarda gördüğü kartlar ve penaltıya sebebiyet vermelerle gözden düştüğü öğrenildi.

Yine Yeni Yeniden Feghouli

Daha seri ve dikine oynayabilen bir futbolcu arayan Pereira sezon başında gündeme gelen Feghouli için yeniden nabız yoklanmasını istediği belirtiliyor. Fransız asıllı Cezayirli milli orta saha oyuncusu La Liga ekiplerinden Valencia’nın formasını giyiyor. 25 yaşındaki Feghouli Fenerbahçe’ye “Evet” demek üzereyken takımında kalmış ama aklı Fenerbahçe’deydi. Bu oyuncu için İspanyol kulüp ile yeniden temasa geçilecek.

Bütçe uymazsa takım içinde çözüm aranacak
Alper Potuk, Ozan Tufan, Meireles akla gelen isimler ama Nani bambaşka bir görev ve sorumluluğa soyunabilir.

Transfer olmazsa; Diego’nun yetersiz kaldığı durumlarda Pereira’nın çözümü takım içinden bulması şart olacak. Kırmızı kart cezası nedeniyle Lomokotiv maçlarının ikisinde de oynayamayacak olan Diego’nun yerine alışabilmesi için Alper Potuk kenardan göbeğe çekilebilir. Başka bir alternatif ise Ozan Tufan’ın buraya monte edilmesi. Meireles de bu işi yapabilir ama ham sakatlık problemi hem de maç eksiği Portekizli’yi ikinci plana atıyor.

Bu şartlar altında Nani bambaşka bir görev ve sorumluluğa soyunabilir. Tecrübesi ve ayaklarına hakim olması nedeniyle Nani oyun kurucu pozisyonuna geçip, kanatlarda Markovic ve Volkan Şen ile rakip kaleye inilebilir. Nani’nin serbest adam olarak hem oyun kurma hem de forvet arkasında oynayabileceğini düşünen Pereira ligin devre arasını ve yönetimden gelecek transfer durumunu bekliyor.