Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde transfer çalışmalarını sürdürürken yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Sarı Lacivertli takımda Ersun Yanal döneminde Ankaragücü'nden transfer olan Altay Bayındır gösterdiği müthiş performans ile Sarı Lacivertli kulübün vazgeçilmez ismi olmaya devam ediyor. EURO 2020'de A Milli Takım ile turnuvada olan Altay geçtiğimiz günlerde kampa katıldı.

EURO 2020'de teknik direktör Şenol Güneş'in ilk 11'de şans vermediği Altay Bayındır, Avrupa transfer piyasasının en çok aranan isimlerinden biri oldu.

Avrupa devi Ajax, genç file bekçisi Altay Bayındır'ı uzun süredir takip ediyordu.

Hollanda ekibi, bu transferi bitirmek için, kalecisi Andre Onana'nın satılmasını bekliyordu. İlk olarak Premier Lig ekibi Arsenal ile adı anılan Onana, bu transfer gerçekleşmeyince Lyon ile masaya oturdu ve her konuda anlaşmaya vardı. Hollanda ve Fransa basınına göre bu transfer her an açıklanabilir.

Eredivisie Ligi ekiplerinden Ajax'ın Onana'yı satar satma Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi Altay Bayındır için harekete geçeceği öne sürülüyor.

Hollanda ekibinin futbol direktörü Marc Overmars'ın genç file bekçisi için İstanbul'a bizzat gelip Fenerbahçe ile masaya oturması bekleniyor.

Sarı Lacivertli kulüp Berke Özer nedeniyle Altay'ın satılmasına Szalai'ya oranla daha sıcak bakıyor. Ancak yönetimin başarılı kaleciyi ucuza yollamaya hiç niyeti yok. Ajax ile yapılacak görüşmede Fenerbahçe'nin masaya 20 milyon Euro'luk taleple oturması bekleniyor.

23 yaşındaki genç file bekçisi Altay Bayındır, Fenerbahçe ile geçtiğimiz sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda toplamda 35 maçta forma giydi 12 maçta kalesini gole kapattı.

Fenerbahçe 'de gösterdiği performansla A Milli Takım'a kadar yükselen ve Avrupa devlerinin dikkatini çeken Altay Bayındır transfer dedikodularına kulağını kapadı. 

Öte yandan Sarı Lacivertli kulüpte başarısına odaklandığını dile getiren 21 yaşındaki file bekçisi şu ifadeleri kullandı;

"Bu sene hem kulüp hem de camia için çok önemli. Artık zamanı geldi. Taraftarımızın tribüne gelmesi ile birlikte yeni bir döneme yelken açacağız. Önemli olan Fenerbahçe'nin başarısı. Tek hedefimiz şampiyonluk"

Pereira'nın gelişiyle takım içerisindeki forma yarışının artacağını sözlerine ekleyen genç eldiven, "Bu sezon takım içinde büyük bir forma rekabeti yaşanacak. Bu da beraberinde başarıyı getirecek. Şampiyonluk hedefimizi gerçekleştirip, Avrupa'da da iyi maçlar oynamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Vatan'da yer alan habere göre; 2019'un yaz ayı transfer döneminde Fenerbahçe'ye imza atan Altay için Sarı Lacivertli yönetim 1,5 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.

Kaynak: Fotomaç