Pereira, orta alanda, Volkan ve Alper’i tercih edip o bölgede sayısal üstünlüğü artırdı. Takım RvP’ye göre tasarlandı. Bu durum Nani’yi vazgeçilmez olmaktan çıkarırken, Volkan ile Alper’in eforlarıyla takım şahlandı. Volkan Şen öyle bir efor sarf etti ki, Akhisar maçı sonrası, “Gözlerim kapanıyor, iyi hissetmiyorum” deyip koridorda başını duvara yasladı. Volkan, serum verilince kendine geldi.

SİSTEM DEĞİŞTİ ÇAK GELDİ!

Fenerbahçe’de Van Persie’nin oyundan çıktıktan sonra Pereira’ya yönelmesi ve onunla tokalaşması Akhisar maçındaki galibiyet kadar konuşuldu. Sarı lacivertliler maçı kazanırken perde arkasında, çözülen bu krizin de büyük bir etkisi vardı. Krizin çözülme süreci sonrası Pereira’nın Van Persie ile ilgili bir dokunuşu belki de tüm havayı değiştirdi.Perde arkasında yatan bu gerçeği sizler için araştırdık… Öncelikle ikili, birbirlerine büyük saygı duyduklarını karşılıklı olarak dile getirdi.

İNCE TAKTİKSEL HESAPLAR YAPTI

Portekizli ile RVP arasında erimeye başlayan buzlar, Pereira’nın birkaç dokunuşuyla tamamen kaybolacaktı. Vitor Fenerbahçe’nin hem derbide hem de Akhisar maçında rakip fileleri havalandıran ismi Volkan Şen’in, Manisa’daki maç sonrası fenalaştığı ortaya çıktı.

Pereira’nın en büyük sıkıntısı Van Persie oynarken prese en uçta başlayamamaktı. Ancak krizin çözülmesinin ardından Pereira bu presi orta alanda başlatmaya karar verdi. İlk olarak Beşiktaş maçında bunu yaparken Van Persie tehdidi nedeniyle rakip bekler ve 2 stoperin oyuna giremeyeceğini hesap edip, başarılı da oldu.

FENERBAHÇE’NİN BEKLERİ AFFETMİYOR

Ligde maç fazlasıyla liderliğini sürdüren Fenerbahçe, kanatlarda oynayan 4 savunma oyuncusundan da verim aldı. Pereria, 4 milli bekini de yoğun maç temposunda kullandı. Sol bekte Hasan ve Caner, sağ bekte ise Gökhan ile Şener formayı paylaştı.

Bu 4 oyuncusuna da formayı hemen hemen eşit veren Pereira, 45 maçta Hasan Ali’yi 27, Şener Özbayraklı’yı 25, Caner Erkin’i 24 ve Gökhan Gönül’ü 20 kez oynattı.

Hürriyet