Fenerbahçe'de gözden düşen ve takım bulunması istenen Emenike ve Van Der Wiel ikilisinden Emenike'ye Rusya'dan talip çıktı.

Son olarak Fenerbahçe'nin Hollanda'lı teknik patronu Dick Advocaat tarafından kadro dışı bırakılan Emenike'ye Rusya Premier Lig ekiplerinden Rubin Kazan talip oldu. Rubin Kazan yetkilileri, sarı-lacivertli kulübün yetkilileri ile görüşerek transferi bitirmek istiyor.

İlk görüşmede sarı-lacivertli kulübün yöneticileri transferin gerçekleşmesi için 5 milyon euro talep ederken, bu talep Rubin Kazan'ın yetkililerinin geri adım atmasına neden oldu. Yapılan pazarlıklar sonucu fiyatın 2.5 milyon euro'ya çekilmesini talep eden Rus takımının yetkilileri bu rakamda anlaşılırsa transferi gerçekleştireceklerini söyledi. 

Alınan bir diğer bilgiye göre ise Rus kulübü, Fenerbahçe'nin gözden çıkarılan Nijerya'lı forvet oyuncusu Emenike'yi sezon sonuna kadar kiralayıp oyuncuyu satış opsiyonunu da kullanarak transfer etmek istiyor.

Daha önce Rusya'nın Spartak Moskova takımında da oynama tecrübesi olan Emenike, o dönemde Rus ekibi ile çıktığı 42 maçta 21 kez fileleri sarsma başarısı göstermiş ve Rusya'da iyi bir intiba bırakmıştı.