Fenerbahçe, 1999'dan beri Şükrü Saracoğlu'nda yenilmediği rakibi Galatasaray ile Pazar akşamı kozlarını paylaşacak. Ancak Dick Advocaat'ı düşündüren bazı şeyler var. Bunlardan ilki, Mehmet Topal'ın cezalı oluşu. İkincisi ise Lens'in sakatlığı...

Advocaat, Lens’in yokluğunda Alper’i hücum hattının bir parçası olarak kullanmayı planlıyor. Ozan’ın da henüz tam anlamıyla hazır olmaması nedeniyle, orta sahada tek alternatif olarak Roman Neustadter kaldı. Bu bağlamda, Rus oyuncunun Mehmet Topal'ın yerine sahaya çıkmasına kesin gözle bakılıyor.

Ayrıca, hafta sonuna doğru dayanıklılık testinden geçecek olan Ozan Tufan, testin sonuçlarına göre Galatasaray derbisinde forma giyebilecek. Mehmet Topal'ın cezalı olması nedeniyle orta saha kurgusunda güçlük çeken Teknik Direktör Dirk Advocaat, milli futbolcunun durumunu yakından takip ediyor.

SELÇUK ŞAHİN OLSAYDI...

Fenerbahçe'de orta sahanın dinamosu olan Mehmet Topal, bu sezon ligde 8 maça da ilk 11'de başladı ve 6'sında 90 dakika sahada kaldı. %79 pas isabeti ve maç başına 1,2 top kapma ile oynayan Mehmet Topal, bu bağlamda takım iskeletinin önemli parçalarından bir tanesi.

Lide orta alandaki rakamlara bir göz attığımızda Gençlerbirliği forması giyen Selçuk Şahin'in ise zirvede yer aldığı görebiliyoruz. OPTA, Selçukİ'n istikrar abidesi olduğunu söylüyor. Öyle ki, bu sezon ligde 10 maça da 11'de başlayan ve 90 dakika sahada kalan Selçuk, maç başına da 2,0 top kapma ile oynuyor.

Mehmet Topal, 16 top kamle hamlesinin 10'unda başarılı olurken, bu rakam Selçuk Şahin'de 20'de 20! Selçuk, bu alanda aynı zamanda ligde en iyi oyuncusu konumunda. Rakamlara bakıldığında akıllara 'Advocaat'ın elinde Neustadter değil de Selçuk Şahin olsaydı, ne olurdu?' sorusu geliyor. 

Kaynak : GOAL