Ayrıca Phillip Cocu'yu ve Fenerbahçe'yi övdü. Ülkesinde yayın yapan Dzair News'in canlı yayınına bağlanan Cezayirli yıldız futbolcu Slimani'nin sözlerinden satır başları şöyle:.

İyi bir golcü olduğumu düşünüyorum. Yeni takımımın ihtiyacı olan şey de tam bu... Takım olarak daha fazla gol atmaya ihtiyaçları olduğu için beni getirdiler. Mümkün olduğu kadar çok gol atarak onlara yardımcı olacağım.

Burada anahtar; takım için mücadele etmek. Tam olarak yapmak istediğim şey de bu. Amacım yeni takımımın daha iyi hale gelmesine katkı yapmak. Şampiyonluk için savaşacağım. Çünkü bu kulübe şampiyonluk için katıldım.

Birçok kulübün benimle ilgilendiği doğru ama taraftarlarının gücü, enerjisi ve ne kadar harika olduklarını bildiğim için Fenerbahçe'yi seçtim.

İstanbul'da olduğum için mutluyum ve inşallah hedeflerine ulaşması için yeni takımıma yardım edeceğim. Cocu'nun sözleri de seçimimde etkili oldu. Doğru seçim yaptığımı bilmek bana güven veriyor. Fenerbahçe tarihi bir kulüp. Çocukluğumdan beri bildiğim bir takım.