Sezon başında Ankaragücü’nden 1,5 milyon avro bonservis bedeli ödenerek transfer edilen Altay Bayındır, geldiği zaman 600 bin avro piyasa değerine sahipti. Son haftalardaki performansıyla Fenerbahçeli taraftarların beğenisini toplayan Altay Bayındır’ın piyasa değeri 600 bin avrodan 4 milyon avroya yükseldi.

Sezon başından beri gerek sakatlıklar gerekse formsuz oyuncu performanslarından dolayı stoper bölgesinde kullanılan Jailson, yaptığı bireysel hatalar ile eleştirilere maruz kalmış ve bir maç başında onun yerine stoper bölgesinde Adil Rami kullanılmıştı. 45 dakika sahada kalan Rami, teknik direktör Ersun Yanal tarafından oyundan alınmış yerine Jailson girmişti. Sezon başı piyasa değeri 4 milyon avro olan Brezilyalı oyuncu, her ne kadar bireysel hata da yapsa piyasa değerini 1,5 milyon avro artırarak güncel piyasa değerini 5,5 milyon avroya çıkardı.

Geçtiğimiz sezon futbolundan çok davranışları ile adından söz ettiren ve futbola küstüğü belirtilen Ozan Tufan, Ersun Yanal’ın göreve gelmesiyle o dönem Sergen Yalçın’ın çalıştırdığı Alanyaspor’a devre arasında kiralanmış ve futbola orada adeta yeniden başlamıştı. Sezon sonunda Ozan’dan çok umutlu olan Ersun Yanal, hazırlık maçlarıyla birlikte formayı Ozan’a verdi. Sezon başından beri gerek sağ bek gerek sağ kanat gibi kendi mevkisi dışında oynayan Tufan, önceki piyasa değeri olan 1,5 milyon avroyu ikiye katlamış durumda. Ozan Tufan’ın son güncelleme ile piyasa değeri 3 milyon avroya çıktı.

Değeri 5.5 milyon arttı

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’de forvete sağlam bir transfer yapılması ve yanına da Vedat Muriç’in alınması konuşuluyordu ancak Vedat gösterdiği performans ile bu takımın 1.forveti olabileceğini kanıtladı ve onun üstünde bir forvet alınması beklenirken ona yardımcı olabilecek bir forvet olan Mevlüt Erdinç alındı. Yaz transfer döneminde 3,5 milyon avro karşılığında Çaykur Rizespor’dan alınan Muriç, o zamanki piyasa değeri olan 2,5 milyon avronun üstüne şu an da 5,5 milyon avro koymuş ve güncel piyasa değerini 8 milyon avroya çıkarmış durumda.

Bedelsiz transfer edilen Alman oyuncu Max Kruse geldiği zaman 10 milyon avro piyasa değerine sahipti. Ligin başında yaptığı birbirinden güzel asistlerle adından söz ettiren Kruse’nin güncel piyasa değeri ise 2 milyon avro artarak 12 milyon avroya yükselmiş durumda.
Büyük umutlarla alınan genç yıldız Ferdi Kadıoğlu, forma şansı bulduğu her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırken geçen sezon sadece 16 dakika oynayabilmişti. Bu oynama süresi de piyasa değerini aşağı çekse de bu sezonla birlikte bulduğu forma şanslarını iyi değerlendiren Kadıoğlu, 900 bin avro olan piyasa değerini 600 bin avro artırarak 1,5 milyon avroya yükseltti.

Muriqi ve Falcao eş değerde

Galatasaray’da Falcao’nun transferi büyük bir yankı getirmişti. Geldiği zaman 10 milyon avro piyasa değerine sahip olan oyuncu şu anda 8 milyon avro piyasa değerine sahip. Falcao’nun 2 milyonluk değerinin düşüşünden artından Vedat Muriç ve Falcao aynı piyasa değerine sahip oldular.
Değerini en fazla yükselten oyuncular arasında ilk 10 da Fenerbahçe’den 4 oyuncu yer alırken -Altay, Jailson, Ozan, Muriç- Galatasaray’dan ise sadece bir isim -Feghouli- yer alabildi.

Kaynak:Asist Analiz