Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, kiralık olarak renklerine bağladığı Simon Falette'e harcama limitleri sebebiyle lisans çıkarmayı başaramadı. Sarı Lacivertli kulüp aynı zamanda Serie A ekibi Milan'ın sol beki Ricardo Rodriguez ile anlaşmasına rağmen yine harcama limiti nedeni ile imzayı attıramadı.

TFF Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin takım harcama limitiyle ilgili itirazını kısmen kabul ederek Sarı Lacivertli takımın harcama limitine 16 milyon lira eklenmesine karar verdi.

Tahkim Kurulu'nun bu kararı %30'luk sapma payı ile birlikte Fenerbahçe'nin transfer harcama limitine 21 milyon liralık ekleme yapılmasını sağlıyor. Ancak bu limit artışına rağmen Fenerbahçe'nin hala açığı bulunuyor.

Fenerbahçe'de Moses'ın takımdan ayrılmasıyla birlikte 1.5 milyon euroluk maaştan kurtulan Sarı Lacivertli yönetim, ek olarak 1 milyon euro fesih bedelini de elde etti.  Fenerbahçe bu bedelleri açıktan düşürmeyi ve ara transfer dönemi bitmeden birkaç oyuncu daha gönderip kadrosuna yeni oyuncular katmayı hedefliyor.

Sarı Lacivertli takımın başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamada harcama limitinde en az 55 milyon liralık bir artış beklediklerini ifade etmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun açıkladığı 16 milyon liralık harcama limiti artışı tek başına Fenerbahçe'nin transfer yapabilmesine yetmiyor.

Kararın açıklanmasının ardından Fenerbahçe Spor Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada limit aşımının 19 milyon lira olduğunu belirtti.

Sarı Lacivertli kulüpten yapılan açıklamada;  "Gerekçeleri ortaya çıktıktan sonra kamuoyuyla nesnel eleştirilerimizi paylaşacağımız bu karar sonucunda, en son Kulüp Lisans Kurulu kararıyla 257.453.708,- TL olarak bu belirlenen harcama limitimiz 16.000.000 TL’lik artışla 273.453.708,- TL’ye yükselmişse de bu rakam Kulübümüzün haklı talebi olan 332.769.635- TL’den çok uzaktır.  Ulaşılan nihai rakam olan 273.453.708,-TL’ye, müsaade edilen limit aşımı olan %30’luk payın ilavesi sonucunda Kulübümüzün TFF tarafından hesaplanan harcama limiti yaklaşık 355 Milyon TL’ye ulaşırken, yine TFF tarafından hesaplanan mevcut harcaması 374 Milyon TL’dir. Dolayısıyla kabul etmediğimiz bu hesaplamalar ışığında Kulübümüzün 19 Milyonluk bir limit aşımı söz konusu olup, Kulübümüzün transfer ve benzeri konularda yatırımlar yapılabilmesi için gerekli manevra alanı mevcut duruma göre mümkün kılınmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Goal.com