Fenerbahçe'nin geçtiğimiz yaz NEC Nijmegen'den kadrosuna kattığı Ferdi Kadıoğlu Hollanda'da yayım yapan Voetbal International'a konuştu. 

Bu sezon Sarı Lacivertliler'in U-21 takımında üç maça çıkan, A takımda ise forma giyemeyen 19 yaşındaki futbolcu Hollanda Genç Milli Takımı'nın Ukrayna ile oynadığı maçta 10 dakika forma giymişti.

Kadıoğlu, kendi performansı ve Fenerbahçe'nin mevcut durumu hakkında şu açıklamalar yaptı:

"Süre almak her zaman güzel bir his. Letonya maçında yedek soyunmuştum ama son oynadığımız maçta oyuna girdim. Fenerbahçe'de de şu anda genç takımda forma şansı bulabiliyorum. Elbette bu takıma bunun için gelmedim ancak genç bir oyuncu olarak sabırlı olmak zorundasız. Ben de henüz 19 yaşındayım."

"Aslında hazırlık dönemimiz iyi geçmişti. İyi çalıştım ve oynayabileceğimi gösterdim. Sonra pasaportumla ilgili işlemlerin tamamlanması gerekti ve bu, biraz zaman aldı. Sonrasında ise bir düşüş yaşadım ve takımın gerisinde kaldığını hisettim. Son haftalarda ise iyiye gittiğimi fark ettim ve şu an çok daha güçlüyüm."

"Hocamız Phillip Cocu bana oynayacak seviyeye yaklaştığımı söyledi. Bu da beni memnun etti. İstanbul, harika bir şehir ve ben de her gün en üst seviyede çalışıyorum."
"Ne yazık ki takımımız şu an yarışın biraz uzağında. Bu da gürültü yaratıyor çünkü Fenerbahçe büyük bir kulüp. Eğer Ajax Hollanda'da 15'inci olsaydı bu da çok gürültü koparırdı."

"Takımdaki kumpas iddialarını ben de okudum. Ancak benim başıma gelen herhangi bir şey olmadı. Belki de bunun nedeni, yeni bir kulübe gelmem ve işlerin normalde nasıl gittiğini bilmemem."

"Ancak dikkatimi çeken tek şey, sözü geçen diğer antrenörlerin isimlerinin zaman zaman stadyumda yankılanması oldu. Umarım her şey sakinleşir ve arzuladığımız sonuçları kısa sürede alırız."

"Babam Türkçe konuşabiliyor ve bu da bana ihtiyacım olduğunda çok yardım ediyor. Ailemden biraz uzağım ama mümkün olduğunca çok görüşmeye çalışıyoruz. Babamın Türkçeyi biliyor olması benim için çok güzel."

"İstanbul'da nereye gitsem 3-5 fotoğraf çektirmek zorunda kalıyorum. Nijmegen'de de durum aynıydı ama orada her hafta oynuyordum. Fenerbahçe'de oynadığım ve gol attığım zaman neler olacağını ise siz düşünün. Herhalde o zaman dilediğim gibi konuşamam."

KAYNAK: FANATİK