Transfer tercihlerini genç oyuncunlardan yana kullanan ve Altınordu'dan Berke Özer ve Barış Alıcı'yı kadrosun katan Fenerbahçe'nin 3. transferi, Hollanda'nın NEC Nijmegen takımında forma giyen Ferdi Kadıoğlu oldu.

1.4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında beş yıllık sözleşmeye imza atan 19 yaşındaki genç orta saha oyuncusu Ferdi Kadıoğlu'nun milli takım tercihi ve Fenerbahçe'de yerli mi yoksa yabancı statüsünde mi oynayacağı ise tartışma konusu oldu.

Ferdi bugüne kadar Hollanda'nın U15'ten U21 takımlarına kadar bütün yaş kategorilerinde milli olurken, Türk Milli Takımı'nın genç yaş kategorilerindeyse hiç bir maça çıkmadı.

Buna rağmen Ferdi, henüz hangi ülkenin A Milli Takım formasını giyeceğini tercih etmedi. Kurallara göre, başka bir ülkenin A Milli Takımı'nın formasını giyen bir oyuncu, Türk pasaportuna sahip olsa da yabancı statüsünde sayılıyor.

Ferdi ise henüz bu tercihini yapmadığı için Fenerbahçe'de yerli statüsünde forma giyecek. Fakat Ferdi, şayet Hollanda A Milli Takımı'nı tercih eder ve formasını giyerse, o durumda yabancı statüsüne geçmiş olacak.

Kaynak - Goal