Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin 33 yaşındaki Brezilyalı eski golcüsü Fernandao, tekrar Türkiye'de forma giymek istediğini dile getirirken bir dönem takım arkadaşı olan Robin van Persie hakkında da açıklamalarda bulundu.

Sabah Gazeesine açıklamalar yapan Jose Fernandao, en büyük pişmanlığının Suudi Arabistan'a gitmek olduğunu şu ifadelerle belirtti;

"Hayatta tek büyük pişmanlığım var; o da Arabistan'a gitmiş olmak. Türkiye'de kalabilirdim. Türk halkına duyduğum sevgiden dolayı başka bir takımda forma giyebilirdim. Arabistan'a gidişim tam anlamıyla felaketti. Sonra kısa sürede Brezilya'ya döndüm. Bahia'ya gelirken havaalanında böyle bir karşılama beklemiyordum. Yıl sonuna kadar bir sözleşmemvar burada. Ama kariyerime Türkiye'de devam etmeyi çok isterim. Hatta mümkünse kariyerimi Türkiye'de tamamlamayı çok isterim. Böyle bir hayalim var."

En çok Fenerbahçe'yi takip ettiğini ifade eden Brezilyalı golcü şu ifadeleri kullandı; "Fenerbahçe'yi özellikle sosyal medyadan takip ediyorum. Açıkçası maçları çok fazla izleyemiyorum çünkü Brezilya'da fazla yayını yok Süper Lig'in. Trabzonspor maçı yayınlanmıştı, onu izledim. Taraftarların beni etiketlediği paylaşımları görüyorum. Gustavo ve Jailson büyük oyuncular. Fenerbahçe gibi bir takımda oynuyorlarsa büyük mücadele veren oyunculardır. Çünkü Fenerbahçe dünya çapında bir takım" 

Bir dönem rekabet ettiği 36 yaşındaki Hollandalı van Persie ile çok fazla konuşmadığını belirten Fernandao, "O dönem iyiydim. Ben gol atıyordum. Bazen o oynuyordu, ben yedekten gelip yine gol atıyordum. Kişilik olayına gelirsek, aynı dili konuşmuyorduk, çok iletişimimiz yoktu. Ama bir problemimiz de yoktu. O dönemde onun oynayıp oynamamasıyla ilgili bir sorun çıktığında bu benimle ilgili değildi. Herkesin yapısı farklıdır. Onun biraz daha kapalı bir kişiliği vardı. Biz Brezilyalılar herkesle şakalaşır, konuşuruz. O birkaç kişiyle konuşmayı tercih ediyordu" şeklinde konuştu.

Kaynak: Goal.com