Fenerbahçe'nin Cuma  akşam Konyaspor'la oynadığı karşılaşma sırasında, rakip kaleci Serkan Kırıntılı'yla çarpışan ve kolu kırıldığı için apar topar hastaneye kaldırılan Fernandao'nun 3 ay sahalardan uzak kalacağı ve sezonu kapattığı öğrenildi.

Bu sezonki kötü gidişine, dün akşam Konyaspor karşısında da son veremeyen Fenerbahçe, Kadıköy'de yalnızca 3 puan kaybetmedi. Sarı Lacivertliler, geçen yıl Bursaspor'dan büyük umutlarla transfer edilen golcü oyuncu Fernandao'yu da bu sezon için tamamen yitirdi.

Sow ve van Persie gibi önemli isimleri geride bırakarak, mücadeleye ilk 11'de başlayan Fernandao, karşılaşmanın 34. dakikasında şanssız bir an yaşadı. Hava topuna yükselen sambacı, rakip kaleci Serkan Kırıntılı'yla sert bir şekilde çarpışarak acı içinde yere yığıldı. Golcü oyuncunun çığlıkları, durumun vehameti hakkında ipucu verirken, sahaya giren sağlık görevilileri de, Fernandao'yu sedyeyle oyundan aldı ve doğruca hastaneye götürdü.

Yapılan açıklamada, 29 yaşındaki futbolcunun sol omzuyla dirseği arasında kırık oluştuğu ve cerrahi müdahaleye ihtiyacı olduğu ifade edildi. Bugün sabah saatlerinde ameliyata alınan Fernandao'nun en az 3 ay futbol oynayamayacağı bu nedenle de sezonun geri kalanında Sarı Lacivertli takımda yer almasının mümkün olmadığı öğrenildi.