Hollanda'nın Feyenoord Kulübü Fenerbahçeli Robin van Persie için gözünü kararttı. Ligde şampiyonluğa ulaşan ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak olan Rotterdam ekibinde yıldız forvetin transferi işinin ciddiye bindiği öğrenildi.

Teknik direktör Bronckhorst'un ilgilendiklerini bizzat açıkladığı futbolcunun alınması için camianın önde gelen isimlerinin de yönetime baskı yaptıkları belirlendi.

Geçtiğimiz sezon sarı-lacivertli ekiple yollarını ayıran Dirk Kuyt'ı kadrosuna katarak şampiyonluğa ulaşan Feyenoord'un bu kez de Fenerbahçe'den bir başka Hollandalı yıldız Van Persie'yi kadrosuna katarak, bu başarıyı sürdürmek istediği belirtildi.

VAN PERSIE İÇİN GELEN İLK AÇIKLAMA...

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin Van Persie'nin Feyenoord'a olası transferi için Feyenoord teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst'tan açıklama geldi. 

Hollanda ligini şampiyon olarak tamamlayıp Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı elde ettikten sonra birçok oyucunun adının Feyenoord ile beraber geçtiğini ifade eden Van Bronckhorst, kısa bir süre içerisinde transfer politikalarına yön vereceklerini ifade etti. 

Van Persie'nin olası transferine de açık kapı bırakan Giovanni van Bronckhorst, "Van Persie'nin geçmişte başardıkları ve şu anda gösterdiği performans kesinlikle Feyenoord'a uyabilecek pozisyonda ancak bu tarz söylentiler her zaman oluyor, şu anda da birçok oyuncu Feyenoord'a gelmek istiyor" dedi.

Robin van Persie, 3 yıl kontrat imzaladığı Fenerbahçe ile garanti para olarak net 14.7 milyon euro'ya anlaştı. Fenerbahçe ile bu sezon 33, geçen sezon da 48 maça çıkan Robin van Persie, maksimum üst sınır 40 maç olduğu için maç başı 20 bin euro'dan toplam buradan 1.460 milyon euro kazandı. Hollandalı yıldız, 5 milyon euro da imza parası aldı.


kaynak:mynet