Ligde oynadığı son iki maçta 6 golün 3’ünü savunma oyuncularıyla bulan Fenerbahçe’de defans neredeyse forvetler kadar atılan gollere katkı sağladı. Ligde 5 gol, 6 asiste imza atan Kanarya savunması tüm sezon boyunca 11 golün oluşumunda pay sahibi oldu.

Süper Lig’de sezonun ilk 15 haftasında 14 gol üreten Fenerbahçe, teknik direktör Ersun Yanal’ın göreve gelişiyle bu rakamı 24. hafta sonunda 29’a çıkardı. Böylelikle ligdeki gol sıralamasında 10. basamağa yerleşen Kanarya, 47’şer kez ağları havalandıran Galatasaray ve Beşiktaş ile 38 defa rakiplerini üzen Medipol Başakşehir’in epey gerisinde kaldı. Ancak bu noktada Fenerbahçe’de dikkat çekici bir durum ortaya çıkıyor.

Galatasaray defansı ikinci sırada

Başakşehir ve 3 büyük baz alındığında halen takımlarında oynayan savunmacılar içinde ligde skora en çok katkı yapanlar F.Bahçeliler... Öyle ki; Yanal’ın ekibinde Hasan Ali, Skrtel, Neustadter, Isla, Sadık ve Serdar Aziz toplamda 5 gol, 6 asiste imza atıp takımını ayakta tuttu. Söz konusu 4 takım içerisinde ikinci basamak defans oyuncuları 2 gol, 7 asist üreten G.Saray’ın oldu. Sarı kırmızılıları, Beşiktaş (4 gol ve 3 asist) takip ederken; lider Başakşehir’in savunması 4 gol ve 2 asistlik katkı yapabildi.

Forvetlerden 14 gole katkı

Fenerbahçe ligde son oynadığı iki maçta 6 gol buldu. Bu gollerin 3’ünün altında savunma oyuncularının imzası vardı. Hasan Ali ve Sadık, Beşiktaş karşısında, Serdar Aziz ise Rize maçında ağları havalandırmayı başaran isimlerdi. Skora toplam katkı göz önüne alındığında F.Bahçe defansı 11 golün oluşumunda pay sahibi olurken, forvet hattı 14 gole katkıda bulundu. Ayew 5, Frey 3, Roberto Soldado 2, Slimani ise 1 kez ağları sarstı. Soldado ayriyeten 3 de asist yapınca hücumcular 14 gole etki edebildi.



Kaynak:Hürriyet