Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Topuk Yaylası'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade eden Portekizli hoca takımı geçen sezon defansif oynattığı eleştirilerine sert yanıt verdi. Pereira, "Bizim ofansif bir futbol oynamadığımızı söyleyenler, başkalarından duydukları şeyleri ezberleyip konuşan insanlar. Ben öyle değilim kendi takımımı kendi gözlerimle görüp kendi zihnimle değerlendiriyorum ve defansif bir futbol oynadığımızı düşünmüyorum. Fenerbahçe'nin ofansif bir takım olmadığını söyleyenler bence futboldan anlamayan insanlardır" dedi.

GALATASARAY'A ARENA'DA 5 ATABİLİRDİK
Pereira "Geçen sezon dışarıda oynadığımız Beşiktaş maçında berbat bir hakem yönetimi vardı. Onlardan daha iyiydik. İçerde oynadığımız kaarşılaşmayı da üstün bir futbol ve skorla galip tamamladık. Kendi sahamızdaki Galatasaray maçında nasıl berabere kaldığımızı rakip takım bile anlamadı. Çok daha üstün oynamamıza karşın tek bir duran topla berabere kaldık. Galatasaray'a Arena'da da 5 atabilirdik" diye konuştu.

YÖNETİM BANA GÜVENDİ VE DEVAM ETTİ
Portekizli teknik adam CV'sine Türkiye'deki kupaları ekleyeceğini söyledi. Pereira, "Geçen sene yaptığımız hatalardan, tecrübelerden çok önemli dersler çıkardık. Umarım sezon sonu geldiğinde CV'me burada kazanacağım kupaları ekleyebilirim Yönetim bana güvendi ve devam etti. Taraftarımıza mesajım, bu takıma inanıp güvenebilirler. Bizi daima desteklesinler, onlardan rica bu" ifadesini kullandı.

TRANSFER ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK
Geçen sezondan daha agresif bir takım olacaklarını söyleyen Pereira, "Mental açıdan çok daha agresif ve güçlü olmalıyız. Geçen sezon iyi yaptığımız şeyler de vardı, kötü yaptığımız şeyler de... Ancak artık bu yıl kupa anlamında elimizde bir şeyler olması gerekiyor. Kupalar kazanmaya mecburuz. Transfer çalışmaları şu ana kadar olduğu gibi sürecek. Kriterler doğrultusunda gereken isimler gelecek" dedi.

GÖKHAN'IN YERİNİ HEMEN DOLDURDUK
"Benim ülkemde de büyük kulüpler arasında transferler gerçekleşebiliyor. Eğer futbolcu ve kulübün şartları uyuşmuyorsa, oyuncular da profesyonel olarak kendini düşünerek başka takımlara imza atabiliyor. Gökhan'ın transferi de bu şekilde gerçekleşti. Eskiden futbolcular kariyerlerini tek bir kulüpte sürdürüyordu ancak devir artık değişti. Gökhan'ın yerini hemen Van der Wiel ile doldurduk"

BİR TEK MACTA KOTU OYNADIK!
"Geçen sezon her maç burada olan bendim. Çok sayıda maç oynadık ve bu maçlar içinde rakibimizin bizden çok pozsiyona girdiği tek bir maç vardı o da Antalyaspor maçıydı. Onun dışındaki tüm maçlarda rakiplerimizden çok daha fazla pozisyon ürettik ancak bu pozisyonları gollere çeviremedik."

BAZEN 3'LÜ BAZEN 4'LÜ
Pereira gelecek sezon takımın oynayacağı sistemle ilgili bilgiler de verdi. Portekizli hoca "Bu sene takımımı iki ayrı sistemde oynatmayı düşünüyorum. Bazı maçlarda 3'lü bazı maçlarda da 4'lü savunma sistemiyle oynamamız gerekecek. Yeni gelen oyuncularımız var. Tabi ki bu sistemleri oturtmamız için zamana ihtiyacımız olacak. Şunu söyleyeyim, hazırlık maçlarında aldığımız sonuçlara karşın çalışmalarımızdan ve gidişatımızdan oldukça memnunum. İki maçta da çok fazla sayıda altyapı oyuncusuyla mücadele ettik. Henüz kadro ve fizik olarak bu tip maçlara için hazır değildik. Gelişimimizi sürdürüp Şampiyonlar Ligi ön elemesine hazır hale gelmeye çalışıyoruz" dedi.

DAHA FAZLA GOL ATACAĞIZ
Pereira sistem değişikliğinin defansif eleştirilerden kaynaklanmadığını belirterek, "Bu yıl sistemimizi değiştirmemizin nedeni de daha fazla gol bulmak istememiz. Ben her zaman takımlarımın rakip yarı alanda daha çok kalmasını ve hücum etmesini isterim. Çalışmlarımızı da bu şekilde yapıyoruz" diye konuştu.

UÇAN HOLLANDALI-2 SAHNEDE: GREGORY VAN DER WIEL
Dün yapılan sabah idmanın yıldızlarından birisi Gregory Van der Wiel oldu. Hollandalı futbolcunun bir pozisyonda yaptığı kafa vuruşu, akıllara vatandaşı Van Persie'yi getirdi. Van Persie, 2014 Dünya Kupası'nda İspanya'ya attığı kafa golünün ardından "Uçan Hollandalı" lakabını almıştı...