Süper Lig'de sezona flaş transferlerle başlayan ve devre arasında Mesut Özil'i renklerine bağlayarak dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe'de istenilen sonuçlar hala alınamadı.

Ligde 30 hafta itibarıyla 3. sırada bulunan Sarı Lacivertli takım pazar günü Beşiktaş ile deplasmanda kritik bir derbi mücadelesine çıkacak.

Fenerbahçe'de alınan istikrarsız sonuçların ardından teknik direktör Erol Bulut'un geleceği de tartışma konusu olmuş durumda. Sarı Lacivertli ekipte, gelecek sezonun transfer çalışmaları ise şimdiden start aldı.

İngiliz basını, bir dönem adı sık sık Galatasaray ile de anılan yıldız isim için Fenerbahçe'nin devrede olduğunu iddia etti. 

Liverpool Echo'da yer alan habere göre; Liverpool'da geleceği belirsiz olan 5 isim var. Bunlardan biri de İsviçreli futbolcu Xherdan Shaqiri.

Adı zaman zaman Galatasaray'la da anılan yıldız futbolcunun özellikle bu sezon takımda yer bulamadığına ve teknik direktör Klopp tarafından maçlarda tercih edilmediğine dikkat çekilirken, bu sezon yalnızca 12 maçta forma şansı bulabilen Shaqiri'nin, Mane ve Salah'ın gerisinde kaldığı belirtildi. Oyuncunun 2023'e kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen ayrılmayı düşündüğü de haberde yer aldı.

Haberin detaylarında tecrübeli yıldızla ilgilenen 3 kulübün bulunduğu ifade edilirken bunların; Lazio, Sevilla ve Fenerbahçe olduğu öne sürüldü.

İtalyan basını ise Lazio'nun, Shaqiri transferinde en güçlü aday olduğunu vurguladı.

Öte yandan 3 sezondur Liverpool'da forma giyen 29 yaşındaki Kosova asıllı İsviçreli futbolcu, kariyerinde Basel, Inter ve Bayern Münih gibi dev kulüplerde oynadı.

Kaynak: Fotomaç