Süper Lig ekiplerinden Galatasaray ile Fenerbahçe yeşil sahaların yanı sıra son yıllarda sık sık transfer masasında da karşı karşıya geliyor. İki ezeli rakibi transferde karşı karşıya getiren flaş bir iddia ortaya atıldı.

Sarı Kırmızılı takımın ocak ayında İngiliz ekibi Brentford'dan 6 aylığına kiralık olarak renklerine bağladığı Halil Dervişoğlu için Fenerbahçe Kulübü'nünde devreye girdiğiöne sürüldü.

Teknik direktör Fatih Terim'in çok beğendiği ve ısrarla forma verdiği Halil Dervişoğlu son olarak Gençlerbirliği maçındaki 1 gol 1 asistlik performansı ile dikkat çekmişti.

Sarı Lacivertli takımın teknik heyet raporu ile Halil Dervişoğlu için adım attığı artık transfer kulislerinde yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Fenerbahçe A Takım Futbol Direktörü Emre Belözoğlu'nun da Halil'i çok beğendiği ve sezon sonuna kadar Galatasaray'ın kiraladığı 21 yaşındaki futbolcu için de transfer talebinde bulunduğu iddia edildi.

Halil Dervişoğlu'nun ocak ayında alınmasını rapor eden Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim de Gençlerbirliği galibiyeti sonrasında 21 yaşındaki oyuncu ile alakalı planlarının uzun vadeli olduğunu açıkça dile getirdi.

Sarı Kırmızılı teknik adam bonservisinin alınmasını istediği Halil için önceki gün şu ifadeleri kullanmıştı;

"Halil'in de Gedson'un da olmasını istediğimi söylemiştim. Nasıl olur, nasıl biter bilmiyorum" 

Öte yandan Galatasaray Kulübü ise bedelsiz olarak kiraladığı Halil için kulübü Brentford ile masaya oturacak. Sarı Kırmızılı kulübün, İngiliz ekibine 1.5-2 milyon Euro'luk bir teklif sunacağı ifade ediliyor.

Fenerbahçe'nin de kadrosuna katmak istediği ümit milli oyuncunun tercihi ise kendisine güvenen, ısrarla şans veren Fatih Terim ile çalışmak ve Galatasaray'da kalmak.

Halil Dervişoğlu'nun temsilciliğini de yapan babası Muzaffer Dervişoğlu'nun da oğlunun kariyerine tecrübeli çalıştırıcı Terim yönetiminde Galatasaray'da devam etmesini istediği belirtiliyor.

Kaynak: Fotomaç