'TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN 12 CUMHURBAŞKANI'NIN 6'SI FENERBAHÇELİ'

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da kürsüye gelip önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fenerbahçe'nin divan kurulu üyesi olmasını ve burada olmasının onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 12 cumhurbaşkanının 6'sının Fenerbahçeli olmasından gurur duyduklarını ve ilk kez bir Cumhurbaşkanı'nın yüksek divan kurulu üyesi olduğunu hatırlattı.

Kendisi ve camiası adına Recep Tayyip Erdoğan'a bizzat teşekkür eden Koç, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın aynı renklere gönül vermelerini kendileri için bir gurur olduğunu da sözlerine ekleyen sarı lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, bugünün tarihi günlerden biri olduğunu açıkladı.

'FENERBAHÇELİ İNSANLAR VATANSEVERDİR'

Her şeyden önce Fenerbahçeli insanların vatansever insanlar olduklarını söyleyen Ali Koç, sarı lacivertli kulübün en önemli kurulma amacının vatanın korunması olduğuna değinen sarı lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, halkın takımının Fenerbahçe olduğunu ve tüm Fenerbahçelilerin demokrasiye ve demokratik değerlere inandığının altını çizdi. 43 bin üyeye sahip olan Fenerbahçe'nin en çok üyeye sahip olan spor kulübü olduğunu da hatırlatan Koç, her Fenerbahçelinin kulübe üye olma hakkı bulunduğunu, Fenerbahçe'nin gücünün de taraftarına dayandığını açıkladı.

Fenerbahçe'nin ne şartta olursa olsun devletin yanında yer aldığını da sözlerine eklemeyi ihmal etmeyen Ali Koç, 3 Temmuz döneminde FETÖ örgütüne boyun eğmediklerini ve direnişi başlattıklarını düşündüğünü kaydetti. Bu durumu fırsat bilerek organize saldırılar yaşadığını da söyleyen Ali Koç, mağduriyetlerinden sportif anlamda çıkar sağlamak isteyenlerin de olduğunu, Fenerbahçe'nin ise hem mali hem sportif anlamda istifade edenler olduğunun inkar edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

'ATATÜRK'ÜN YAKMIŞ OLDUĞU MEŞALEYİ SONUNA KADAR YAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Hukuka ve adalete duydukları güvenin hiçbir zaman bitmeyeceğini ve devam ettiğini de sözlerine ekleyen Ali Koç, Atatürk'ün yakmış olduğu meşaleyi sonuna kadar yakmaya devam edeceklerini, Fenerbahçelilerin cumhuriyete bağlı olup cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıktığını ve şimdiden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığını da ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet adamı olarak sürekli Fenerbahçe'ye destek verdiğini de sözlerine ekleyen Ali Koç, kulüplerin ciddi finansal problemler çektiğini ve futbol dışındaki spor branşlarına da yatırım yapmaya ihtiyacı olduklarını belirtti.

Sporun gelişmesi için finansmana ihtiyaç duyulduğunu, ama daha da önemli bir şey varsa bunun da rekabet olduğunu sözlerine ekleyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, adalet olmadığı takdirde sporun istenilen seviyeye yükselmesinin mümkün olmadığını, yönetime geldiklerinden biri bu ilkeleri savunduğunu, adalet ve eşitliğe değinerek sezon başında bir çağrı yaptıklarını da hatırlattı.

KENAN EVREN LİSESİ ARAZİSİ ARTIK FENERBAHÇE'NİN

Sorunları çözmek için masaya oturmaları gerektiğini de söyleyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe olarak sorumluluklarının farkında olduklarını, doğru işler yaptıklarına inandıklarını, daha fazla yapacak işin olduğunu ve gelirleri arttırmak için birlikte çalıştıklarını da kaydetti.

Son olarak müjdeli bir haber vermek istediğini sözlerine ekleyen Ali Koç, eski başkan Aziz Yıldırım'ın 17 yıl önce başlattığı bir sürecin sonuna geldiklerini, Cumhurbaşkanı'ndan desteğini istedikleri Kenan Evren Lisesi'nin sarı lacivertli kulübe devrinin bu hafta gerçekleştiğini, kendilerine düşen en önemli görevin de buraları en iyi şekilde değerlendirmek istediğini söyleyen Ali Koç, finansal çarelere de çare olmaktadır diyerek sözlerine son noktayı koydu.

Toplantıda Divan Başkanı Vefa Küçük açıklamalarda bulundu.

‘BİZ EZİYET ÇEKEN BİR KULÜBÜZ’

Yüksek Divan Kurulu’nun 1965’te kurulduğunu söyleyen Vefa Küçük, Fenerbahçe’nin eziyet çeken bir kulüp olduğunu söyledi ve bir önceki başkan Aziz Yıldırım’ın 2011 yılında cezaevine gönderilmesini bu duruma örnek gösterdi.

‘GERGİNLİKLER KULÜPLER ARASINDA KALIR, KİŞİLERE GEÇMEZ’

Kulüplerin resmi temsilcilerinin kulüp başkanları olduğunu ifade eden Küçük, kulüpler arasındaki gerginlikleri aralarına getirmediklerini söyledi. Beşiktaş ve Bursaspor’un arası bozuk olmasına rağmen davet üzerine Bursa’ya gitmelerini ve Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında gerginlik olmasına rağmen Trabzon’a gittiklerini dile getiren Vefa Küçük, ayrıca Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’na teşekkür etti.

VEFA KÜÇÜK: TOPLANTILARIN YANKI BULMASI İÇİN BAŞKANLARIN KATILIMI ŞART

Medyanın asıl muhatap olduğu kişilerin kulüp başkanları olduğunu aktaran Küçük, başkanların toplantılara katılmaları halinde toplantıların daha çok yankı bulacağını ifade etti.

GENEL BORÇ 44 MİLYON EURO AZALDI

Fenerbahçe’de Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam, döviz cinsinden borçların 612 milyon Euro'dan 568 milyon Euro'ya gerilediğini ve toplam borcun 44 milyon Euro azaldığını ifade etti.