İlk olarak söz alan Guiliano Terrano, "Şener'i kadromuza kattığımız için çok mutluyum. Onu izleme fırsatımız da oldu. İyi ve kaliteli olduğuna inanıyorum. Bu uzun yıllar için atılan imzadır" dedi.

İmza töreninin ilerleyen bölümlerinde "Nani başta olmak üzere gündemdeki transferler için bir bilgi verecek misiniz?" sorusuna İtalyan Sportif Direktör, "Bütün konuşulan söylenenlerle ilgili yorumda bulunmayacağım. Büyük kulüp olarak doğal olarak önemli ve büyük oyuncularla temasa girmemiz gayet normal. Bunların transferleri de kolay olmuyor. İsim vermem mümkün değil, doğru olan ve olmayanlar var. Türkiye'ye geldikten bu yana basını çok fazla takip ettiğim söylenemez. Kulübün politikası da bellidir, önemli bir takım kurmak istiyoruz. Her alanda önemli oyuncularımız olsun istiyoruz. Bugün tanıttığımız oyuncunun da kendi aralarında bir yarışma olmasını istiyoruz. Bundan sadece ve sadece kulüp faydalanacak. Her bölge için transfer politikasını bu şekilde sürdürüyoruz" yanıtını verdi.

"Transferler İstanbul veya Bolu kampına yetişir mi?" sorusu üzerine Guliano Terrano, "Sezon bitmeden transferler kesinlikle gelecektir. Futbolu şu şekilde tanımlayabiliriz; diğer sporlara göre farkı şu uzun vadeli bir yarıştır. Bir veya iki aylık bir yarışma değildir, bütün sezonu düşünmek zorundayız. Sezon sonunda birinci sırada olmak üzere planlarımızı yapmak zorundayız" diye konuştu.

"İNŞALLAH ŞAMPİYON OLUP KALICI OLURUM"

Uzun zamandır kendisini Fenerbahçe için hazırladığını söyleyerek sözlerine başlayan Şener Özbayraklı, "Nereye geldiğimi ve benden beklentilerimi iyi biliyorum. İnşallah şampiyon olup kalıcı olurum ve bu şampiyonluklarda katkı sağlarım. İnşallah iyi bir sezon geçer. Tekrar iki taraf için de hayırlısı olsun" dedi.

Gökhan Gönül ile rekabet içerisine gireceğinin hatırlatılması üzerine ise Şener Özbayraklı, "Bu sorularla fazla karşılaştım. Burada futbolun içinde olan rekabet her alanda var; ama futbolda daha fazla. Benim için bir örnek var, yıllardır bu kulüpte forma giymiş. 'Giderim oynarım, oynamam' diye bir sorum olmadı. Ben sadece oynadığım sürece elimden gelenin en iyisini yaparım. Gökhan Ağabey benden iyi mücadele ederse onu alkışlarım; ben oynarsam onun aynısını bana yapacağına eminim. Biz emek vereceğiz ve bunun karşılığını en iyi şekilde alacağımıza inanıyorum. Rekabet her alanda var bu sadece iyi bir şekilde olsun" ifadelerini kullandı. 


*Nvt Spor