Güntekin Onay’ın Vatan Gazetesi’ndeki yazısı…

Fenerbahçe'nin Alves, Kadlec ve Ba gibi 3 stoperinin takımdan ayrılmasından sonra bu bölgeye 2 üst düzey oyuncu takviyesi yapması şarttı. İlk tercih olan Roman Neustadter, Alman kökenli bir Rus vatandaşı. Babadan oğla, aileden bir futbolcu. İyi bir sporcu karakterine sahip. İş ahlakı yüksek bir oyuncu. Maç devamlılığı ve sayısı yıllardır yüksek. Sezon başına ortalama 30 maçı düzenli olarak yakalamış. Alt yaş gruplarında Alman Milli Takımı’nda oynadı. Hatta Alman A Milli Takımı’nın formasını da giydi.

Futbola Almanya’da başladı ve bu ülkede yetişti. Ancak doğup, büyüdüğü Rusya’dan teklif gelince Rus Milli Takımı’nı tercih etti. Euro 2016’da da kendisini görev yaparken izledik. Neustadter aslında defansif orta saha. Ancak son dönemde stoper pozisyonuna evrildi. Gerektiğinde orta sahada da görev yapabilir. Geçen sezon Schalke’de stoper olarak oynadı.

TOPU OYUNA SOKMADA İYİ

1.90 boyuyla yüksek toplarda çok etkili, güçlü bir oyuncu. Bir stoper için orta sahadan dönüştüğünden dolayı teknik kapasitesi fazlasıyla iyi. Kjaer’in topu oyuna sokma konusunda çok sınırlı bir tekniğe sahip olduğunu hesaba katarsak Neustadter’in geriden oyun kurarken takımın önemli bir parçası olacağını öngörebiliriz.

Uluslararası tecrübeye sahip, böylesine istikrarlı bir oyuncuyu bonservis ödemeden getirmek bence F.Bahçe için bir başarı. Neustadter, Süper Lig’de zorlanmadan başarıyla görev yapabilecek bir isim. Neticede Bundesliga’nın üst düzey kulüplerinden birinin ilk 11 oyuncusu. Ancak Avrupa’nın sayılı takımlarının vazgeçilmezi olacak bir potansiyelde olmadığını da belirtmeliyiz.