Fenerbahçe'ye transfer sürecini anlatan Gustavo, "Kaptanlığını yaptığım Marsilya'da çok şey öğrendim. Ama bazen hayatta yenilikler yapmak gerekiyor. Fenerbahçe'nin teklifi, kafamdaki projelere ve hedeflere çok uygundu. Kulübün büyüklüğünü görünce de buraya geldim" ifadesinde bulundu.

Kendisine gelen teklifi kabul etmeden önce vatandaşları Diego ve Josef'le konuştuğunu söyleyen Brezilyalı futbolcu, "İstanbul'u çok merak ediyordum. Burada olduğum için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Adaptasyon sürecinde zorlanmadığını dile getiren 32 yaşındaki oyuncu "Kendime iyi bakıyorum, erken uyuyorum. Sahada olmak, en çok istediğim şey. Takıma uyum sağlamak için çok çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Maçlara adım adım baktıklarında daha fazla konsantre olacaklarını vurgulayan tecrübeli orta saha oyuncusu "Takımımız çok iyi futbolculardan kurulu ve topla oynamayı seviyor. Hedeflerimize daha fazla inanarak şampiyonluk ipini göğüsleyeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Vedat Muriç'i daha önce tanımadığını belirten Gustavo "Buraya gelince onun çok iyi bir forvet olduğunu gördüm. Emre'ye ben de şaşırıyorum. O, büyük kulüplerde forma giymiş, çok büyük bir futbolcu. O yaşta o istek ve arzuyla oynaması müthiş bir şey, tebriği hak eden bir oyuncu. Onun bu şekilde yaşaması insanların saygısını kazanıyor, benim de saygım kendisine karşı çok yüksek." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: TRT SPOR