GUSTAVO: MERİH SAVUNMAYA DÜZEN VEREN BİR YILDIZ
A Milli Takım’ın giderek yükselen bir grafik sergilediğini belirten Brezilyalı futbolcu, Merih Demiral için de övgü dolu sözler sarf etti. Ay-yıldızlıların tempoyu istedikleri gibi ayarladığına değinen Gustavo, Merih Demiral’ın savunmayı çekip çeviren bir yıldız olduğunu vurguladı.

‘GÜCÜNÜ TARTIŞMAYA GEREK YOK, BUNU EVLERİNDE GÖSTERDİLER’
Stade de France’da oynanacak olan karşılaşma için yorum yapan Luiz Gustavo, Türkiye’nin hem genç ve yetenekli oyunculardan hem de tecrübeli oyunculardan oluşan bir kadrosu olduğuna dikkat çekti. Güçlerini anlatmasına gerek olmadığını çünkü bunu Türkiye’nin kendi evinde Fransa’yı yenerek yaptığını açıklayan Luiz Gustavo, Türklerin Fransa’da oynanan maçta da kolay kolay teslim olmayacağını düşündüğünü dile getirdi.

‘EMRE LİDER, KAZANMAK İÇİN ELİNDEN GELENİN FAZLASINI VERİYOR’
Türkiye’nin Arnavutluk ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan ve sahalardan 1-2 ay uzak kalacak olan Emre Belözoğlu hakkında da görüşlerini dile getiren Gustavo, Emre hakkında övgü dolu cümleler kurdu.

Emre’nin Fenerbahçe’de şef, Türk Milli Takımı’nda ise gerçek bir lider olduğunu aktaran deneyimli ön libero, onunla oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Emre’nin hırslı bir yapıya sahip olduğunu ve her zaman kazanmak isteyen bir karakterinin olduğunu bunun için de elinden geleni her zaman ortaya koymaya çalıştığının altını çizerek açıklamalarını bitirdi.

CORINTHIANS'DA BAŞLADI, ALMANYA'DA YILDIZLAŞTI 

Brezilya’nın Corinthians kulübünde futbola başladıktan sonra Alman futbol ekibi Hoffenheim’a transfer olan Luiz Gustavo burada gösterdiği performans ile Bayern Münih’e transfer oldu. 2010-2011 sezonunda ara transfer döneminde buraya gelen Gustavo, 2013-2014 sezonunun sonuna kadar burada forma giydi ardından da Wolfsburg’un yolunu tuttu.

Buradaki macerasının ardından Fransa’ya geçen tecrübeli orta saha oyuncusunun yeni durağı Marsilya olmuştu. Marsilya’da 3 sezon geçiren deneyimli futbolcu, bu sezon öncesi yaz transfer döneminde 6 milyon avro karşılığında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Transferi için büyük uğraşlar veren sarı-lacivertli kulüp, transferin son gününde Gustavo’yu renklerine bağlamıştı.

TAKIMLARA GÖRE GUSTAVO
Luiz Gustavo’nun oynadığı kulüplerdeki performansına baktığımızda Hoffenheim’da 109 karşılaşmaya çıkan oyuncu bu maçlarda takımına 2 gol, 6 asistlik katkı yaptı. Daha sonra Bayern Münih’e transfer olan Gustavo, burada ise 100 maçta forma şansı bulurken 6 gol 5 asistlik performans sağladı.

Wolfsburg formasıyla ise çıktığı 142 maçta 12 gol atıp 7 de asist yaptı. Wolfsburg’tan sonra Marsilya’ya transfer olan deneyimli orta saha burada 98 maçta forma giydi. 98 maçta 10 gol atıp 2 de asist yapmayı başaran oyuncu ardından Fenerbahçe’ye transfer oldu. Bu sezon 4 maça çıkan Luiz Gustavo henüz gol atma ya da asist yapma başarısı gösteremedi.

Kaynak:Asist Analiz