Hollanda Eredivisie Ligi ekiplerinden Ajax formasıyla parladıktan sonra Premier Lig ekibi Chelsea ile anlaşan ve 40 milyon euro bonervis bedelinin ödenmesinin ardından önümüzdeki sezon İngiliz ekibi için forma giyecek olan Faslı yıldız futbolcu Hakim Ziyech'in menajeri Rene van der Dijp, 2018 yılında Süper Lig ekibi Fenerbahçe'nin de kendilerine teklifte bulunduğunu dile getirdi.

Sporx'te yer alan habere göre; O sezon birçok takımdan teklif aldıklarını ancak İngiltere'den teklif beklediklerini belirten menajer şu ifadeleri kullandı;

"Fenerbahçe istiyordu, Roma da onu istedi. Biz Roma'dan daha iyi bir takıma gitmesini istedik, Arsenal ya da Liverpool'dan teklif bekliyorduk" 

Öte yandan Sarı Lacivertli takımı 2016-2017 sezonunda çalıştıran Hollandalı teknik direkör Dick Advocaat da, Twente'de oynadığı dönem için Ziyech ile ilgili önemli bir itirafta bulunmuştu.

Deneyimli teknik adam, o dönemde Faslı oyuncunun Fenerbahçe'ye gelmek istediğini dile getirirken şu ifadeleri kullanmıştı;

"Ziyech ile konuştum ve bana Fenerbahçe'ye gelmek istediğini söyledi. Ancak Ajax, Şampiyonlar Ligi elemesinde Rostov'a elenince Ziyech'i transfer etti. Onu transfer etmeye çok yaklaşmıştık. Hatta takımda oynayacağı pozisyonu bile konuşmuştuk" 

Ajax'ta 4 sezonda 165 maça çıkan Ziyech, 48 gol 82 asistlik performans sergiledi. 

Kaynak: Mynet Spor