Önceki gün Twente formasıyla Konyaspor’a karşı oynayan Faslı yıldız, futboluyla kendisini izleyenleri bir kez daha mest etti. Fenerbahçeli taraftarların birlikte fotoğraf çektirmek için yarıştığı 23 yaşındaki oyuncu, transferine dair ısrarlı sorularımıza, “Bu konuda ben bir şey söyleyemem. Kulüp yetkililerimizle görüşün” yanıtını verdi.

Twente’li kulüp yetkilileri ise çok daha net ifadeler kullandı. Hollanda ekibinin genel menaceri Jan van Halst, “Fenerbahçe’nin oyuncumuza ilgisi devam ediyor. Hakim’i isteyen çok kulüp var ve bunlardan biri de Fenerbahçe” ifadelerini kullandı ve Sarı-Lacivertliler’in bonservis için çıktığı son rakamın 8 milyon Euro  olduğunu açıkladı. Bir başka sıcak bilgi de Fenerbahçe adına Twente ile Hakim Ziyech pazarlığını menacer Olgun Aydın’ın yönettiği. Aydın, kapıyı ilk etapta 12 milyon Euro’dan açan Hollanda temsilcisi ile Sarı-Lacivertliler adına yarın bir final görüşmesi yapacak.

UEFA ile yapılan transfer harcamaları anlaşması uyarınca şu an sadece 2.5 milyon Euro’luk  bir bütçesi bulunan Fenerbahçe’nin ekonomik formülü de hazır. Buna göre Sarı-Lacivertliler, Katar ve Çin başta olmak üzere talipleri olan Stoch için bazı menacerlere yetki verdi. Beklenen rakam ise 6 milyon Euro  dolayında.

Hollandalı yetkilinin, bahsettiği Fenerbahçe dışındaki talipler arasında en çok öne çıkan kulüp Everton. Bunun sebebi Hollanda Ligi’ni çok yakından tanıyan ve şu an Everton’ın başında olan Koeman. Bu noktada Fenerbahçe’nin avantajı ise İngilizler’in Hakim Ziyech dışında birçok alternatifi de transfer listesinde bulunduruyor olması. 

Kaynak : Fanatik