Fenerbahçe'nin derbide ana planı 'her alanda baskı' olacak. İleride pres yaptırarak Sarı-Kırmızılıların geriden oyun kurmasını engellemek isteyen Aykut Kocaman, orta alanda da tam hakimiyeti sağlayacak bir oyun planı geliştiriyor. İkinci bölgedeki bu hakimiyeti verimli hücumlara dönüştürme düşüncesinde olan Fenerbahçe'nin teknik adamı, özellikle kanatları etkin şekilde kullanabilmenin provalarını yaptırıyor.

Aykut Kocaman'ın kanat hücumlarına ağırlık vermesinin en önemli nedeni, Galatasaray'ın yüksek top zafiyetinden faydalanmak. Tecrübeli teknik direktör Aykut Kocaman, bunun için deyim yerinde ise bir 'havada indirme' ekibi oluşturdu.


YEDEK KUVVETLER VALBUENA-EKİCİ

Kenar ortalarında forvetler Fernandao ve Soldado'nun mutlaka kale ağzında olmasını isteyen Aykut Kocaman, duran toplarda ise üstün hava hakimiyetleri olan Mehmet Topal, Josef de Souza,Roman Neustadter ve Martin Skrtel'e güveniyor. Aykut Kocaman'ın derbide bir diğer planı da kaleyi cepheden gören şutlar olacak. Sarı-lacivertli teknik adam Aykut Kocaman, bunun için çalışmalarda özel şut çalışmaları da yaptırıyor. Aykut Kocaman, derbide ana kadroyu ise bozmayı istemiyor.Şener ve Isla değişikliği yaşanabilir. ValbuenaMehmet Ekici ise Sarı-Lacivertlilerin dev maçta en önemli hamle oyuncuları olacak. Roberto Soldado ve Alper Potuk'da kenarda görev bekleyecek.

SADECE DEDİĞİMİ YAPIN

Sarı-Lacivertliler, dün yine yoğun bir mesai gerçekleştirdi. A takımda yapılan çift kalede Aykut Kocaman'ın belirlediği taktiği uygulamaya çalıştı. 'Havadan oyun' programını devreye sokan Aykut Kocaman, taktik planın dışına çıkmamaları konusunda ise oyuncularını sık sık uyardı.

Kaynak: Fotomaç