Volkan Demirel: “Örnek ve öncü olmak her zaman önemli”

Stüdyoları gezdiğini ve çok beğendiğini ifade eden Volkan Demirel, “Öncelikle bütün FBTV çalışanlarına başarılar diliyorum. Her şey çok güzel. Bizim FBTV ile güzel bir bağımız var. Biz sizleri takımdan biri olarak görüyoruz. Sizleri çok seviyoruz. Bizim doğallığımızı en güzel şekilde ekranlara getiriyorsunuz. İşini iyi yapanlar ilerler. Siz de işinizi iyi yapıyorsunuz ve bu ilerlemenizden dolayı yine sizleri tebrik ediyorum. Örnek olmak ve öncü olmak her zaman önemli. Çevremden biliyorum, 24 saat FB TV’nin açık olduğu evler var. Fenerbahçe TV bu kadar izleniyorsa, demek ki işinizi iyi yapıyorsunuz. Bizim evimizde de açık olan spor kanalı FB TV’dir. FB TV Genel Müdürü İhsan ağabey olmak üzere herkes burada sevgi saygı çerçevesinde işleri yürütüyor. Zaten bunun sonucunda da başarı geliyor. Otobüs röportajları izlenme rekoru kıran türden videolar. Bunların hepsi doğallıktan geliyor. İnşallah bu sene de daha güzel olacak” dedi.

Volkan Demirel: “Kolay bir ameliyat değildi”

Ardından ameliyat sürecine değinen ve sağlık durumu ile ilgili bilgiler veren Kaptan, “20 Mayıs’ta bel fıtığından ameliyat oldum. 3 aylık süreç sıkıntılı geçti ama şimdi çok daha rahatım. Biraz daha maç oynamalıyım. Kolay bir ameliyat değildi. Hazırlık maçı oynamadan kaleye geçtim ama dediğim gibi oynayarak performansımın daha da ilerleyeceğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Volkan Demirel: “İlk düşüncemiz taraftarımızı mutlu etmek”

Takımla ilgili soruya da yanıt veren deneyimli file bekçisi, “Ligde ilk 2 hafta beklenen sonuçları alamadık. Hataları görerek ilerlemek her zaman daha iyi. Sezon başında bunları yaşamak, telafi edilebilir. 5 puan kaybettik ama bu farkı ilerleyen haftalarda kapatabiliriz. Taraftarlarımızı maça bekliyoruz. Onlar yanımızda olsunlar ki oyunumuzun üstüne koyalım. Taraftarımız varsa biz varız, taraftarımız yoksa biz yokuz. Ligin yanı sıra hem UEFA Avrupa Ligi’nde ve kupada beklenen oyunla taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. İlk düşüncemiz taraftarımızı mutlu etmek. Birlikte olursak, bize bize yeteriz” diye konuştu.

Volkan Demirel programın devamında takım arkadaşları ve Fenerbahçeli sporculardan gelen soruları yanıtladı.

Sow sordu, Volkan cevapladı

Sow’un futbolcu olmasan ne olurdun? Sorusuna Volkan, “Futbolcu olmasam baba mesleğine devam ederim herhalde. Turizmci olurdum” yanıtını verdi. Sow içinde ayrı bir parantez açan Kaptan, “Sow çok kaliteli ve karakterli biri. Tekrar bizimle olacağı için çok şanslıyım” ifadelerini kullandı.

Hasan Ali’ye Mutluluklar Diledi

Geçtiğimiz ay dünya evine giren Hasan Ali de, Volkan’a iki soru yöneltti. Nikah şahitleri arasında yer alan Volkan’ın dileğini soran H. Ali, kaptana ayrıca uzun yıllardır Fenerbahçe kalesini korumasındaki başarısını sordu.
Hasan Ali’ye tekrardan mutluluklar dileyen Kaptan, “Dileğim onların mutluluğuydu. İnşallah en kısa zamanda güzel çocukları olur. Başarımdaki en büyük etken ise Fenerbahçeli olmam. Burada forma giydiğim sürece çok sayıda şampiyonluk ve kupa kaldırdım. Tabi, bunlar yeterli neden değil. En önemlisi buraya layık olabilmek. Zamanında sözleşmeler oldu hiçbir zaman Fenerbahçe dışında başka bir şey düşünmedim. Önceliğim hep Fenerbahçe oldu. Volkan olmamın nedeni Fenerbahçe oldu. Elimden geldiği kadar bu formaya hizmet etmek için son terime kadar mücadele etmek istiyorum .Bu formanın aşkı, özlemi beni buralara getirdi. Çocukken de çok maça giden biriydim. Stada girince bu kaleyi koruyacağım diyordum ve Allah bana bunu nasip etti. Hayallerim yine devam ediyor” dedi.

Volkan Demirel: "Altyapıdan gelen çok yetenekli arkadaşlar var"

Ramazan Civelek’in altyapıdaki oyuncularla ilgili sorusuna Volkan, “Ramazan da, Uygar da, Caner de çok yetenekli isimler. Altyapıdan gelen çok yetenekli arkadaşlar var. Geçen gün U21 ile yaptığımız maçta; Erdi ve Çağrı da performanslarıyla göz doldurdu. Bunların oynaması lazım. Ramazan yetenekli. 2 yıldır bizle çalışıyor. Bizle zaman geçirdikçe daha da iyi olacak. Hazırlık maçlarında güzel goller attı. İnşallah Fenerbahçe’ye uzun yıllar hizmet eder. Ben onların yaşlarında top tutmayı bilmiyordum. Şu anki imkanlar üst seviyede. O dönem bu imkanlar yoktu. Genç oyuncuların önlerinde uzun bir hayat var. Bu şansları en iyi şekilde değerlendirmek onları elinde” yanıtını verdi.

Emre Belözoğlu Yayına Telefonla Bağlandı

Programa telefonla bağlanan eski akptanlarımızdan Medipol Başakşehir futbolcusu Emre Belözoğlu, “Çok sevdiğim iki insanla konuşmaktan dolayı çok mutluyum. Benim bu camiada güzel günlerim geçti. Bu güzel zamanlarda FB TV’nin yeri her zaman ayrıdır. FB TV’ye en iyi olmak yakışır. FBTV’de HD yayınla çok daha güzle programlar olacaktır. Fenerbahçe’ye yakışan oldu” diye konuştu.

Eski takım arkadaşı Emre ile ilgili de Volkan, “Biz Emre’yle çok şeyler paylaştık. Bir vücudun iki eli gibiydik. Kendisi sağlam karakterdir. Aynı zamanda Selçuk Şahin ve Egemen Korkmaz’la da ailece görüşürüz. Kardeş gibilerdir. Emre’nin programa katılması beni çok mutlu etti” dedi.

Bekir İrtegün: “Yeni yayın dönemi hayırlı olsun”

Programa telefonla bağlanan bir diğer isim de eski oyuncularımızdan Medipol Başakşehir futbolcusu Bekir İrtegün de, “Öncelikle tebrik ederim. Yeni yayın dönemi hayırlı olsun. Emeği geçen herkese de tebriklerimi iletiyorum. İnşallah güzel yayınlar olur. Volkan’a çok selamlarımı iletiyorum” şeklinde konuştu.

Volkan Demirel: “Fenerbahçesiz bir hayat düşünemiyorum”

Tribünlerinde büyüdüğü bu camianın formasını giymekten dolayı duyduğu gururu bir kez daha ifade eden Volkan Demirel, Fenerbahçe sevgisini şu şekilde özetledi.

“Benim hayatım Fenerbahçe. İlk tanıdığım takım, ilk öğrendiğim renkler… hepsi Fenerbahçe’dir. Ben profesyonel olarak bakmıyorum, bu konuda amatörüm diyebilirim, çünkü tribünden gelen biriyim. Ufaklığımdan beri Fenerbahçe aşkıyla büyüdüm. Fenerbahçe benim ailem ama bundan da daha fazlası var. Ben Fenerbahçe’yle üzülmesini de sevinmesini de seviyorum. Ben, o sorumluluğunu taşımayı da seviyorum. Fenerbahçe’yle yaşamayı seviyorum. Fenerbahçesiz bir hayat düşünemiyorum. Beni yakından tanıyan insanlar da bilir. Ben tribünde otururken sahadakinden daha farklı biri oluyorum. Bu içimdeki Fenerbahçelilikten dolayı bu şekilde. Fenerbahçe benim için su ve ekmek gibi bir şey. Ben Fenerbahçesiz yaşayamam. Burada yaşadığım zorluklardan hiçbir zaman gocunmadım. Yaşanılan zorlukların ardından dimdik ayakta kalmayı sevdim. Bence kaptan olmak sadece iyi günde kupa kaldırmak ya da galibiyetlerde sevinmek değildir. Kaptan olmak her anlamda liderlik yapmaktır. Ben neyin, ne olduğunu çok iyi bilen bir insanım. Kuşkusuz hatalarımız da olur, insanız ama her zaman Fenerbahçe’ye layık olmaya çalıştım. Bunun sorumluluğunu biliyorum. Fenerbahçe’de kaptan olmak büyük bir sorumluluk ister. Ben de bu zorluğun bilincindeyim.”

Volkan Demirel: “Hocamız bizim için artı bir değer”

Teknik Direktörümüz Dirk Advocaat’ın takım üzerinde yarattığı olumlu havaya da değinen Kaptan, “Hocamız ilk günden beri gülüyor. Babacan bir tavrı var. Takım içindeki hava da oldukça iyi. Milli takım arasını da en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Üst seviyelerde çalışmış bir antrenörümüz var. Onun tecrübelerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Hocamız bizim için artı bir değer ve bunu da zamanla göreceğiz. Antrenmanlar ciddiyet ister. Hocamız dışarıda da herkesle iletişim kuran bir isim. Her şey sevgi ve saygıyla başlar, ardından başarı gelir. Biz bunu yakalayacağız. Herkes istekli ve bir şeyler katmaya çalışıyor. Çok güzel bir ortamımız var. İstenmeyen sonuçlar aldık ama seyircimizle birlikte güzel galibiyetler alacağımıza inanıyorum” dedi.

Volkan Demirel: “Yade’nin bana kattığı çok şey oldu”

Programa telefonla katılan bir diğer isim ise Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar oldu. Eda Erdem Dündar, başarılı kalecimiz Volkan Demirel’i voleybol maçlarına davet ederek, kızı Yade’nin onun performansına nasıl bir etki ettiğini sordu. Volkan Demirel ise konuya ilişkin şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Maçlara gelmek istiyorum. Ancak zamanlama ile ilgili sorun oluyor. En yakın sürede maçlara geleceğiz. Normalde çok sakin bir insanımdır. Ancak yaşananlardan ötürü, hakkını arayan ve doğrunun peşinden giden bir insanım. Haksızlığa uğrayınca bir anda parlayabilirim. Böyle bir görüntüm olabilir ama kız çocuğu olunca biraz daha düşünerek hareket ediyorsunuz. Yade’nin bana kattığı çok şey oldu. Sakinlik ve olgunluk bunların başında geliyor.”

Taraftarlardan gelen soruları da cevaplandıran Kaptan, ilklerini ise şu şekilde anlattı:

“İlk maçım benim Samsunspor maçıdır. Maç 1-1 bitti. Bir sonraki hafta ise Diyarbakır ile oynadığımız maçtı. Ben de yedek kulübesinde oturuyordum. Bir anda saha karşıtı ve ben de sahaya girdim. Ancak bir sonraki hafta o maçtaki tavrımdan dolayı cezalı olduğumu öğrendim ve oynayamadım.”

Volkan Demirel: “Kendimi en iyi şekilde geliştirmek istiyorum”

Futbolu bıraktıktan sonraki kariyer planlamasın ilişkin de kendisine yöneltilen soruyu cevaplayan Volkan Demirel, “Futbolu bıraktıktan sonra çeşitli ülkelerde eğitim almak istiyorum. Oradaki futbol kulüplerinin sistemlerini öğrenmek istiyorum. Ardından da teknik direktör olmak istiyorum. Tabii bunlar uzun vadede olacak şeylerdir. Çalıştığım her hocamla da konuşuyorum ve notlar alıyorum. Ama dediğim gibi bu uzun bir proje olacak” dedi.

Volkan Demirel: “Birlik ve beraberliğimiz bizleri başarıya taşıyacak”

Başarının anahtarının takım içerisindeki birlik ve beraberlik ortamı olduğuna vurgu yapan Volkan Demirel, “Takımlarda birlik ve beraberlik olmaz ise başarı olmaz. Ekran önünde birlik mesajı verilir ama bunu soyunma odasında da aynı şekilde uygulamak gerekir. Galip geldikçe birliktelikler pekişir. Şu an biraz daha zamana ihtiyacımız var. Takımada yeni katılan arkadaşlarımız oldu. Zaman içerisinde daha da kenetlenmiş bir takım olarak ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Unutamadığı maçları da izleyicilerle paylaşan başarılı kaleci, “Denizlispor ile kendi sahamızda oynadığımız bir maç vardı. Rüştü ağabey sakatlandı ve ben de oyuna girdim. 1-0 öndeyiz. Üst üste pozisyonlar oluyor. Ardından biz 1 gol atıyoruz ve stat Volkan diye bağırmıştı. O anı unutamam. Bunun dışında bir de Sevilla maçı vardır ve hafızamdadır. İnanılmaz bir yükselişti” ifadelerini kullandı.

Volkan Demrirel: “Yeni yayın dönemi hayırlı olsun”

Son olarak Fenerbahçe Televizyonu’na yeni yayın döneminde başarılar dileyen kaptanımız Volkan Demirel, “Burada olmak bir şereftir. Burada çalışan herkese teşekkür ederim. Başkanımıza da katkılarından dolayı teşekkürler. Her şeyi Fenerbahçe’nin başarısı için düşünen başkanımız ve yönetimimiz var. İnşallah mutlu ve huzurlu yayınlar yapılır” diyerek sözlerini noktaladı.