Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "06 Aralık 2015 Pazar günü deplasmanda oynadığımız Gaziantepspor maçının 30. dakikasında futbolcumuz Hasan Ali Kaldırım, rakibiyle girdiği bir pozisyon sonrasında direkt kırmızı kart görerek müsabakadan ihraç edilmiştir.
Bugün tarafımıza ulaşan, Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği’nin savunma istemi yazısından, futbolcumuzun Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu sevk evrakı ekinde yer alan Hakem Raporu’nda, oyundan ihraç edilen futbolcumuz Hasan Ali Kaldırım’ın müsabaka hakemi tarafından oyundan ihracı ile ilgili şu ifadeler yer almaktadır:
“Müsabakanın 30. Dakikasında Fenerbahçe A.ş takımından 3 forma numaralı 14708 lisans numaralı Hasan Ali Kaldırım, topu kazanmak için mücadele ederken kendisinden kurtulmuş rakibinin karın üst bölgesine doğru sert bir şekilde tekme atarak ciddi faullü oyunda bulunmuştur. Oyuncu yapmış olduğu bu hareketinden dolayı tarafımdan oyundan ihraç edilmiştir. Oyuncu sahayı centilmence terk etmiştir.”
Maç akşamı ve sonrasında yayın yapan tüm televizyon programlarında, futbolcumuzun rakip oyuncuya “bariz gol şansını” engellemek amacıyla müdahale ettiği ve müsabaka hakeminin bu gerekçe ile vermiş olduğu ihraç kararının bu şekli ile tartışmaya açık olduğu yönündeki yorumlar yoğun bir şekilde yer almıştır. Bu yorumlar sonrasında, müsabaka hakeminin, ancak futbolcumuzu “ciddi faulden” ihraç ettiğini rapor ederek kararının haklılığı yönünde dayanak sağlayabileceği konusunda spor yorumcuları hemfikir olmuştur.
Ancak maç görüntülerinden de açıkça ve tartışmasız bir şekilde görüldüğü gibi, futbolcumuz Hasan Ali Kaldırım’ın rakip futbolcuya herhangi bir temasının olmamasına karşın, hakem Serkan Tokat ve ekibinin oyuncumuzun rakibe tekme attığı yönündeki değerlendirmeyi, açık kanallar başta olmak üzere çeşitli iletişim kanallarından kendilerine sağlanan bilgi akışı ile yaptıkları ve bu şekilde tartışmalı “bariz gol şansını” kararı üzerindeki tartışmaları ortadan kaldırmak amacıyla maddi gerçeğe uygun olmayan bir rapor düzenlediği inancındayız. Futbolcumuzla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun ilgili kurullarına, konuyla ilgili tüm yasal itirazlar, müsabaka görüntüleri ile tarafımızdan yapılacaktır.
Ancak üzerinde durulması gereken asıl konu, maçın henüz ilk bölümünde gerçekleşen tartışmalı bir pozisyonda takdir hakkını hiç düşünmeden oyuncumuz ve kulübümüz aleyhinde kullanan Serkan Tokat’ın, maçın kaderine yaptığı gözardı edilemez etkisinin yanında, hatalı kararını bertaraf edebilmek adına raporuna yazdığı gerçek dışı değerlendirmelerdir.
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ve Merkez Hakem Kurulu’ndan beklentimiz, daha önce yönettiği maçlarda maçın kaderini yanlış kararları ile tayin eden, kamuoyunca bilinen bazı kararlarıyla tartışma konusu olan ve son olarak Gaziantepspor – Fenerbahçe karşılaşmasındaki müsabaka sonucuna etki eden hatalı kararının aleyhine olan sonuçlarını bertaraf edebilmek adına raporuna yazdığı gerçek dışı değerlendirmelerle Türk Sporu’na hiçbir katkı sağlamayacağı son derece açık olan bahse konu hakem ile ilgili olarak gereğinin yapılmasıdır. Keza müsabaka hakemini doğrulamak adına kendisi de maddi gerçeğe aykırı rapor yazan müsabakanın 4.hakemi Ceyhun Sesigüzel hakkında da gerekli işlemler Türkiye Futbol Federasyonu tarafından derhal yapılmalıdır.
Müsabakada son derece tartışmalı kararlara imza atarak müsabakanın sonucuna tesir eden ve kararlarının hemen hemen tamamında hatalı olan müsabaka hakeminin gözlemcisi Adnan Şeker, çok muhtemeldir ki ya hakem değerlendirme kriterlerine vakıf değildir ya da müsabaka hakemini koruması altına almış olmalıdır ki müsabaka hakeminin gerçek durumuna ve performansına uygun olmayan bir not vermiştir. Gözlemci hakem ilişkisinin bozulmasına en iyi olarak gösterilebilecek bu durum, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da görülmeli ve çare üretilmelidir. Kulübümüzün ve diğer kulüplerin Türk Futbolu’na yapmış olduğu yatırım, kişisel ilişkilerle zarar verilemeyecek önemde ve değerlidir. Bu bağlamda hakem gözlemci kurumundaki bozulma asla kader olarak kabul edilemeyecek bir gerçektir. Türk Futbolu bu anlayıştan bir an önce kurtulmalı, hakemlik müessesesinin ilerlemesinin önünde engel teşkil eden gözlemcilik kurumu, TFF tarafından bir an önce gözden geçirilmelidir.
Kamuoyunun bilgisine duyurulur" ifadeleri kullanıldı.