Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, transfer için 2.5 milyon Euro’ları kaldığını ve bunu ofansif orta saha için kullanacaklarını söylemişti. Bu nedenle yönetim, maliyeti uygun bir 10 numara arıyor. Vitor Pereira’nın kriterleri ise tekniği yüksek, dripling özelliği olan, hareketli bir oyuncu olması. Hem yönetimin hem de teknik heyetin aradığı özelliklere en yakın isim Younes Belhanda...

Valbuena’dan daha genç

Dinamo Kiev, bu oyuncuyu kiralamaya hazır olduğu için maliyeti nistepen düşük olacak. Faslı yıldız, satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kadroya katılıp, performansına göre bonservisi alınabilecek. Listedeki diğer önemli isim Valbuena 31 yaşında. Belhanda ise 26 yaşında. Bu nedenle daha uzun yıllar katkı sağlayabilecek bir futbolcu. Bonservisiyle transfer edilmesi durumunda, ileride satılarak kulübe gelir getirmesi de mümkün.

Nani’ye benziyor

Pereira, geçtiğimiz sezonun son haftalarında forvet arkasında Nani’yi görevlendirmişti. Bu taktik işe yaramış ve Sarı-Lacivertliler, en iyi futbolunu Portekizli’nin 10 numara pozisyonunda olduğu maçlarda oynamıştı. Belhanda, aynı Nani gibi süratli, hareketli, dikine gitmeyi seven ve tekniği yüksek bir isim. Ayrıca kanatlarda da görev yapabiliyor. Onun kadar rahat adam eksiltemese de pozisyon yaratma ve etkili pas atma özelliği Nani’den daha iyi. 26 yaşındaki oyuncu, her yönüyle Sarı-Lacivertliler için en ideal 10 numara konumunda.

Kaynak : Fanatik