Spor Toto Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de sezon sonu emekliliğini açıklayan 69 yaşındaki Teknik Direktör Dirk Advocaat'ın ayrılmadan önce sarı lacivertli yönetime ayrıntılı bir gelecek raporu hazırladığı öğrenildi.
 
Hollandalı teknik adamın öncelikle kendisi göreve geldiği dönemde önceki teknik direktör tarafından planlanan oyun sisteminin ve kadro yapısının yanlışlarına değindiği, Fenerbahçe gibi üst düzey bir takımın sadece defansif yönü ağır basan orta saha oyuncuları ile başarılı olamayacağını söylediği iddia edildi.
 
Taraftarının sürekli ofansif ve agresif bir takım görüntüsü talep ettiğinin altını çizen 69 yaşindaki teknik adamın, en azından lig maçlarında 4-4-2 sisteminin Fenerbahçe için en ideal sistem olarak görüldüğünü ve transferlerin buna göre yapılması gerektiği görüşünde olduğu gelen haberler arasında.
 
Orta sahanın göbeğinde oyunu iki yönüyle oynayabilen isimlere ihtiyaç olduğu ve mevcut takımın şartların el verdiği ölçüde değiştirilmesi gerektiğini belirttiği ifade edildi.
 
Hollandalı teknik adamın Lens'in takımda tutularak aynı kalitede diğer kanada da bir transfer yapılmasını ve özellikle de santrafor bölgesinde köklü değişiklikler gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.
 
Kulübün Finansal Fair Play konusunda sıkıntıları olduğunu bildiğini dile getiren Advocaat'ın, kaynak yaratmak için gönderilmesi gereken isimleri de raporuna eklediği gelen haberler arasında.
 
-beIN Sports