Gregory van der Wiel ve Roman Neustadter'e imza attıran, ardından da Martin Skrtel'in transferini açıklayan Fenerbahçe, iç transferde de Mehmet Topal'la yeniden anlaşmaya vardı. Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nda yapılan imza töreninde, tecrübeli oyuncu Mehmet Topal, sarı lacivertli takımla nikah tazeledi.

A Milli Takımla birlikte Fransa'da düzenlenen EURO2016 Avrupa Şampiyonası'nda yer alan, bu nedenle tatilini uzatan Mehmet Topal, Topuk Yaylası'ndaki kampa sonradan katılmıştı. Kampın ardından takımla birlikte İstanbul'a dönen tecrübeli oyuncu, bugün kendisini tekrar Fenerbahçe'ye 4 yıllığına bağlayan imzayı attı. İmza töreninde başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra yöneticiler Ali Yıldırım, Mahmut Uslu ve Şekip Mosturoğlu da yer aldı. Mehmet Topal, imzayı asbaşkan Şekip Mosturoğlu'yla birlikte attı.

İmza töreni sırasında Mehmet Topal'ın takımda kalacağı için mutlu olduğunu söyleyen Şekip Mosturoğlu, "Mehmet Topal inşallah birazdan kendisini tekrar Fenerbahçe'ye 4 yıllığına bağlayan imzayı atacak. Kendisiyle mayıs ayında görüşmüştük ve kalacağının sözünü vermişti. Kendisi inşallah 4 yıl daha kalacak ve Fenerbahçe'de efsane olarak kalacak. Mehmet Topal'ı takımda yeniden gördüğümüz için biz de mutluyuz." İfadelerini kullandı.

Şekip Mosturoğlu'nun ardından konuşan Mehmet Topal da, hedefinin Fenerbahçe'de futbolu bırakmak olduğunu ifade ederek, "Ben buraya ilk geldiğimde 3 ya da 4 yıllık olarak gelmemiştim. Futbolu burada bırakmak için gelmiştim. 4 senelik daha mukavele imzalayacağız. Burada kaldığım için ben ve ailem çok mutlu. İlk geldiğim günden bu yana elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğim ve umarım futbolu burada bırakmak nasip olur." diye konuştu.

Sakatlığının çok önemli olmadığını ve 10 gün içinde sahalara döneceğini de belirten tecrübeli futbolcu, özellikle başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerin imza töreninde olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Kendilerinin burada olması benim için çok büyük onur ve şereftir." ifadelerini kullandı.

"CANER VE GÖKHAN'IN TERCİHLERİNE SAYGI DUYMAK GEREKİR"

Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ün takımdan ayrılıp, kendisinin Fenerbahçe'de kalmasıyla ilgili olarak sorulan soruyu da cevaplayan Topal, şunları söyledi:

"Bizler profesyonel insanlarız. Herkesin tercihi kendisini bağlar. Benim, Gökhan ve Caner'le zaman zaman konuşmalarım da oldu. Ben onlara ve çevremdeki herkese Fenerbahçe'de kalacağımı söyledim. Onlar da kendi tercihlerini yapabilecek yaşa ve tecrübeye sahip insanlar. Hepsine saygı duymak gerekiyor. Ben kalmayı kafama koymuştum ve kaldığım için mutluyum."

Daha önce Galatasaray'da oynamasına karşın Fenerbahçe'ye gitmesine kimsenin tepki göstermediğinin hatırlatılması üzerine de Mehmet Topal, şunları söyledi:

"Açık söylemek gerekirse ben her zaman saha içinde işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Bunun dışında hiçbir şeye odaklanmıyorum. Sahiplenme duygusu yüksek bir insanım. Ekmeğini yediğim camianın başarısı için her şeyi yapmışımdır. Taraftarların beni sevmesi için çok fazla bir şey yapmıyorum açıkçası. Sadece kendi işime konsantre oluyorum."

Mehmet Topal'ın açıklamalarının ardından başta başkan Aziz Yıldırım olmak üzere yöneticiler, tecrübeli futbolcuyu alkışlayarak kutladılar.

Mehmet Topal, imza töreninin ardından gazetecilere poz verdi. Basın mensuplarının fotoğraf çekmesinin tamamlanmasının ardından sırasıyla Ali Yıldırım, Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu, Mehmet Topal'ı öperek tebrik etti.

İmza töreni öncesinde salona gelen başkan Aziz Yıldırım, gazetecilere antrenmanların neden basına kapatıldığını söyledi. Yıldırım, ilk gün yapılan antrenmanın ardından 'Futbolcuların suratı asık' şeklinde çıkan haberler nedeniyle böyle bir uygulamaya geçildiğini söyledi.

Mahmut Uslu da, 'yeni transfer var mı?' sorusuna, "Fenerbahçe'de transfer bitmez" diyerek cevapladı.