Kısaca kendisine Sayyad denilen golcü isim 17 yaşında ve İran’ın önde gelen kulüplerinden İstiklal takımında forma giyiyor.

17 Yaş Altı 2017 Dünya Kupası'nda Gine karşısında oldukça iyi bir performans gösteren genç yıldız dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Hindistan'da düzenlenen U-17 Dünya Kupası'nda da oynayan Sayyadmanesh bu turnuvada 3 gol attı. İran alt yaş milli takımlarında 16 kez forma giyen genç oyuncu, 11 gol kaydetti.

Futbola 2011 yılında Arash Amol takımında başlayan futbolcu, kısa sürede dikkatleri üzerine çekti ve İstiklal takımına transfer oldu.

Güçlü fiziği, son vuruşlardaki becerisi, kafa toplarındaki yeteneği ve mücadeleci yapısıyla öne çıkan futbolcunun sol ayağını iyi kullanması da futbolcunun artı özelliklerinden. 

İstiklal kulübünün Yönetim Kurulu Üyesi, "Oyuncuyu Fenerbahçe'ye 850 bin dolar karşılığında sattık ve paranın tamamını aldık. Kendisi, sezon sonu takımdan ayrılacak." ifadeleriyle transfer hakkında bilgi verdi. 

Bu sezon 17 resmi maça çıkan genç yetenek 2 gol ve 2 asistlik bir katkı sağladı.

İranlı yıldız Guardian tarafından gelecek vaat eden 60 futbolcu arasında kendine yer bulmuştu.

17 yaşındaki futbolcu Instagram hesabından taraftarına ve takımına veda mesajı da yazdı. Transfer dönemi başlayınca oyuncunun duyurulması bekleniyor.

Kaynak: TRT SPOR