Fenerbahçe sezon başında yıldızlar topluluğu bir kadro kurdu. Neredeyse her oyuncu tek başına maç alabilecek yeteneklere sahip”

“Ligin ikinci yarısında Sarı-Lacivertliler kalite farkını hemen hissettirdi. Beşiktaş’ın maçları ertelenince liderliği aldı”

“Evet, Beşiktaş’ın 2 karşılaşması eksik ama yine de motivasyon üstünlüğü Fenerbahçe’de. Şampiyonluk için de daha avantajlılar”

Sarı-Lacivertliler’in geçtiğimiz sezonki teknik direktörü olan İsmail Kartal, Süper Lig’de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında devam eden zirve mücadelesini değerlendirdi. Kartal, önemli tespitler yaparak, favorisini açıkladı...

‘Farkını hissettirdi’

“Fenerbahçe, sezon başında adeta yıldızlar topluluğu bir kadro kurdu. Kalite çok üst seviyede. Neredeyse her oyuncu tek başına bir maçı kazandırabilecek yeteneklere, kaliteye sahip. Zaten sezonun ikinci yarısının başlamasıyla birlikte, Sarı-Lacivertliler farkını daha iyi hissettirmeye de başladı.” 

‘Liderlik motivasyonu...’


“Beşiktaş’ın kötü hava koşulları yüzünden iki maçının ertelenmesiyle Fenerbahçe liderliği de ele geçirdi. Evet, Siyah-Beyazlılar’ın iki karşılaşması eksik. Onları kazanmaları halinde zirveye yine çıkacaklar. Ancak şu da bir 
gerçek ki Fenerbahçe’nin lider olması, camiaya ve oyunculara artı motivasyon sağladı. Bu açıdan da Sarı-Lacivertliler’in bir adım önde olduğunu söyleyebilirim.” 

‘Saracoğlu adeta bir kale’

“Fenerbahçe için en büyük koz ise Beşiktaş ile sahasında oynayacak olması. Saracoğlu adeta bir kale. Burada kimse Fenerbahçe’yi kolay kolay yenemez. Bana göre Sarı-Lacivertliler, 23. haftadaki derbide Beşiktaş’ı yenerek şu anda elinde bulundurduğu avantajı daha da iyi bir hale getirecektir.”

‘İyi oynamıyor ama...’


“Zaman zaman ortaya konulan futbol eleştiriliyor. Evet, bana göre de Fenerbahçe şu anda iyi oynamıyor. Ancak her şartta galip gelmek de önemli bir yetenektir ve Sarı-Lacivertliler, kalıpsız bir şekilde yoluna devam ediyor. Ayrıca rakibe fazla pozisyon verilmemesi de dikkat çeken bir özellik. Şu anki şartlar altında Fenerbahçe, sezon sonunda mutlu sona ulaşacak gibi görünüyor.”

kaynak:
 fanatik