İsmail Kartal'ın açıklamaları;

"Beni Fenerbahçe'ye ikinci kez getiren başkanımız Ali Koç'a teşekkür ediyorum. Beni aradığı zaman büyük bir heyecanla görüşmeye gittim. Başkanımız bana giden teknik direktörle ilgili yaşanan süreci, benden bekleneni açık açık anlattı. Ben de sorumluluk alacağımı söyledim. Hayatımın büyük bir bölümünü bu camiaya verdim ve vermeye hazır bir insanım. Bu yüzden görevi kabul ettim."

"Şu anda oyuncularımızın mental olarak enerjisinin düşük olduğunu gözlemledim. Şu an yapmak istediğim tek şey, oyuncularımın mental seviyelerini kariyer seviyelerine yükseltmek. Fenerbahçe camiasının nasıl bir takım görmek istediğini biliyorum. En büyük sorunum zaman. Şu an zamanla yarışıyoruz. Yeterli zamanımız olmamasına rağmen şimdiden oyuncularımızdan pozitif elektrik aldım. Bu durum beni memnun etti."

"Taraftarlarımız zaman zaman haklı olarak tepki gösterdiler. Taraftarlarımız her zaman haklıdır. Onlar varsa biz de varız. Fenerbahçe'ye gelmeden önce maçları izlerken üzülüyordum. Bu takımın daha fazlasını yapabileceğini biliyordum."

"Tamam, eyvallah 17 puan gerideyiz ama matematiksel olarak hala şansımız var. UEFA Konferans Ligi'nde Slavia Prag ile oynayacağız. Rakibi çok iyi biliyorum. Çok disiplinli bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Altay maçını milat olarak görüyorum. Taraftarımız ilk dakikadan son dakikaya kadar bizi desteklesin. Çok şeyin kısa zaman içinde değişeceğine ben inanıyorum. Bugün birlik ve beraberlik olma günü."

"Futbolcularıma bu formanın değerini anlattım. Bu formayı giymenin ne demek olduğunu anlattım hepsine. Dün bir toplantı yaptım ve oyuncularımı özel hayatlarına dikkat etmeleri konusunda uyardım. Benimde biraz zamana ihtiyacım var. Ben inançlıyım ve oyuncularıma inanıyorum. Ben buranın teknik sorumlusu olarak kendimde pozitif enerji görüyorum. Biraz sabırla bu işleri değiştireceğimize inanıyorum."

Mesut Özil'in ve İrfan Can'ın form durumu hakkında sorulan soru üzerine İsmail Kartal şu açıklamayı yaptı;

"Mesut Özil dünyaca çapında bir yetenek. Kendisiyle dün görüştüm. Kendisi de bu görüşmede çok mutlu oldu. Bazı ufak tefek problemler olabilir. Bundan sonra daha iyi olacağını düşünüyorum. Mesut, İrfan Can, Nazım Sangare fark etmez. Hepsi bizim oyuncularımız."

"Oyun felsefem pozitif futbol üzerinedir. Bu işler zamanla birlikte oynayarak olacak. Biraz sabır gerekiyor. Onları yönlendirmeye çalışıyorum. Antalya maçında savunmayı iyi yaptık, hücumda iyi değildik ama 7-8 oyuncumuz yoktu. Onlar geri gelince farklı olacağız."

İsnail Kartal, sözlerine şöyle devam etti;

"Altay Bayındır'ı ilk oynatan benim. Benim evladım gibidir. Berke de evladımdır. Yarın oynayacak gibi, durumu iyiye gidiyor. Altay'ın da 10 gün içerisinde dönmesini bekliyoruz. Başkanımızla görüşüp transfer için karar vereceğiz."

''Attila Szalai'nin takımdan ayrılması söz konusu değil. Şu an gönderirsek yerini nasıl dolduracağız? Dediğim gibi 2 maç sonra Başkanımızla oturup konuşacağız.''

KAYNAK: NTV SPOR