Son maçta ıslıklanmasını değerlendiren Fenerbahçe'nin 29 yaşındaki oyuncusu İsmail Köybaşı, Trabzonspor maçı ve Koeman'la ilgili de konuştu.

"15-16 kişinin burada milli takıma gitmesi gerçekten futbolcu kalitesini gösteriyor. Fakat bazı şeylerinde zamana ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Biz antrenmanlarımız yaptık, çok keyifli bir şekilde gerçekleştirdik. Özgüvenimiz sürekli şekilde artıyor."

Son maçta ıslıklanmasıyla ilgili...

Ben her zaman doğru ve dürüst davranmaya ve bu şekilde hayatıma yön vermeye çalışıyorum. Üzülmedim mi? Üzüldüm... Bunu saklayamam. Duygularım, benim yüz ifademden anlaşılır. Ama gerçekten şunu biliyorum ki; bazen içinde bulunduğumuz nedenler buna neden oluyor. Ama ben de her bir Fenerbahçeli kadar Fenerbahçe'yi gerçekten çok seviyorum ve kendimi adıyorum. Bazen böyle şeyler yaşanabiliyor. Ben de bu büyük takımlardaki 10. senem. Bu tür olaylara çok şahit oldum. Duygularını anlayabiliyorum. Çünkü tek başıma kalıp değerlendirdiğimde bazen böyle şeylerin olması doğaldır. Bazen içinde bulunduğum gidişat kötü olabilir bazen kendi bireyse performanslarım olabilir. Üzüldüm ama bunun geçici olduğunu biliyorum analiz ettiğimde. Çünkü ben gerçekten Fenerbahçe'yi çok seviyorum. Taraftarlar kadar ben de kendimi bu takıma adıyorum.

Koeman'ın gelişi...

Koeman zaten bildiğiniz gibi sayın Cocu'nun yardımcısı ve bizi iyi analiz eden biriydi. Bundan önceki oynadığımız skorlar ve kötü gidişat sonuçlarla doğru orantılı olduğu için skora yansıtamadığımız bir durum vardı açıkcası. Futbol şansızlığı mı denir, adını ne koyarsınız bilmiyorum. Ama bu şanssızlık üzerimizdeydi. Fakat Koeman ile birlikte galibiyetler geldikçe özgüven açısından her futbolcu ve camiayı yukarı çeken bir durum oluyor. Büyük camialar ve oyuncular sonuç odaklı yaşıyoruz bazen. Bu doğrultuda hareket ediyoruz. Sonucu almamız gerekiyor. Doğal olarak kaybedilmiş bazı durumlar bizde özgüven eksiliği yarattı. Koeman'ın gelişi ve galibiyetler özgüveni artırdı.

Trabzonspor maçı için ne düşünüyor?

Her zaman derbiler keyifli olmuştur ama aynı zamanda gerilimi yüksek olmuştur. Bunların bilincinde kendimizi zihinsel olarak bu şartlara alışırsak bence bir iki adım daha önde olmuş olabiliriz. Onların içinde olmuş olduğu bir durum vardır bizim de var. Bunları doğru analiz edip kendimizi buna göre hazırlamalıyız. Bu durumun üstesinden gelecek kaliteye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bireysel olarakta takım olarakta çok doğru bir maç

Geriye dönüp baktığımda keşke ve pişmanlıklar yerine iyi ki de demeyi ben tercih ediyorum. Keşkeler insanları duraklatan ve geriye doğru getiren şeyler diye düşünüyorum. Ben iyi ki diyorum. Çünkü burada da öğrendiğim çok şeyler oldu. Bazen oynamazken de çok şey öğrenebiliyorsunuz. Düzenli ve istikralı forma giydiğimde neler yapabilceğimi biliyorum. Bu benim açımdan önemli. Şu anda hiçbir takım bence kesin şunu yaparız diye konuşamaz diye düşünüyorum. Bir sonraki maç önemli bizim için. Takım arkadaşlarıma da bunu böyle yaymak istiyorum. Çünkü içinde bulunduğumuz durumda 2-3 maç sonrasını düşünmek yerine bir sonraki maçı düşünmek daha mantıklı.