Yeteneğiyle fark yaratan ancak fiziksel ve taktiksel açıdan eksikleri olan 21 yaşındaki yıldızın, çalışma temposunu arttırması halinde geri döneceği belirtiliyor.

Roma'da geçirdiği iki sezonun ardından tekrar Fenerbahçe'ye dönen Salih Uçan halen beklentileri karşılayamadı. Teknik direktör Dick Advocaat'ın göreve geldiği ilk günlerde forma şansı bulan genç futbolcu, fırsatları kullanamadı. Milliyet’in haberine göre; Son 4 resmi maçta 18 kişilik kadroya bile giremeyen Salih'in de iyice moralinin bozulduğu öğrenildi.

Ancak sanıldığı gibi Advocaat öğrencisinden ümidini kesmiş değil. Yetenekleriyle öne çıkan 21 yaşındaki oyuncunun saha içinde fiziksel ve taktiksel açıdan eksik olduğunu düşünülüyor. Salih Uçan'ın bu durumu kavraması için de kadroya alınmayarak farklı bir yol amaçlanıyor. Advocaat ve ekibi başarılı yıldızı dışarıda bırakarak motive etmeyi ve daha çok çalışmasını amaçlıyor.

Salih'in kadroya girebilmesi için çok fazla çalışmak zorunda olduğunu bu kararıyla anlatmayı hedefleyen Hollandalı çalıştırıcı, oyuncusunun gelişimini takip ediyor. Göreve başladığı ilk günlerde izlediği çalışmalarda Salih Uçan'dan bir hayli etkilenen tecrübeli antrenör, daha sonraki süreçte ise farklı bir görüntüyle karşılaştı.
Takım içindeki en yaratıcı isim olsa da maçlarda Hollandalı teknik adamın istediklerini tam olarak yapamadı. İstedikleri bir türlü olmayınca da Advocaat futbolcuyu kadroya almamaya başladı.

Ümit Milli Takım kadrosunda yer alan ve kaptanlık görevini üstlenen Salih Uçan'ın buradaki performansı da detaylıca izleniyor.