Süper Lig'de pazar günü oynanan dev derbide Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe rakibini yakalama şansını değerlendiremedi.

Sarı Lacivertli takımda teknik direktör Erol Bulut'un oyuncu seçimleri ile eleştiri odağı oldu.

Zirve takipçisi Fenerbahçe, kaleci Altay Bayındır'ın olağanüstü kurtarışları ve Ozan Tufan'ın son dakika golüyle Beşiktaş derbisinden bir puan çıkarmayı başardı.

Sarı Lacivertli takım dev maçta galibiyet hedefiyle sahaya çıksa da mağlup olmaktan ve şampiyonluk yarışına havlu atmaktan güçlükle kurtulurken, deneyimli çalıştırıcı Erol Bulut maçın ardından galibiyeti kaçıran taraf olduklarını ifade etmişti.

Milliyet'te yer alan habere göre; Bulut'un derbi öncesi ve karşılaşma sırasında öne çıkan hatalar şu şekilde;

1- Ligin en güçlü orta sahalarından birine sahip olan Beşiktaş'a karşı Pelkas, İrfan Can Kahveci ve Gustavo üçlüsü ile maça başladı. İlk kez bir arada oynayan bu orta saha Souza ve Atiba'nın yer aldığı güçlü alana ilk 35 dakika karşılık verebildi.

Sakatlıktan yeni çıkan İrfan Can ve Gustavo ile savunma özelliği zayıf Pelkas'tan oluşan orta alan derbiye iyi başlasa da devamını getiremedi. Erol Bulut'un bu isimlerin yerine fiziksel açıdan daha güçlü bir orta saha ile derbiye başlamaması eleştiri topladı.

2- Orta saha üstünlüğünü ilk yarının son 10 dakikası ele alan Beşiktaş ikinci yarıyla birlikte baskısını daha da artırdı. Ancak teknik patron Erol Bulut bunu öngöremedi. Yenen golden sonra orta saha hamlelerini yaptı.

3- Disiplinsiz davranışları sebebiyle kadro dışı kalan Caner Erkin özür diledikten sonra affedilse de Beşiktaş maçına kadar süre almadı. Erol Bulut böyle önemli ve yüksek tempoda geçecek bir maç öncesi Caner'i önceki maçlarda oynatmadı ve fiziksel olarak hazırlamadı.

4- Erol Bulut'un eleştirilen bir başka kararı da ileri uçla ilgili oldu. Gençlerbirliği maçında çift forvete dönen ve kanatlardan gol bulmaya çalışan sarı-lacivertlilerde Cisse oyuna dahil edilmişti.

Öte yandan etkili ortaları kesecek olan Caner süre almamıştı. Derbide ise Caner 90 dakika sahadayken ve etkili ortalar keserken bunları değerlendirecek Cisse kulübede oturdu.

Kaynak: Fotomaç