Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin gündemi akşam saatlerinde kulüpten yapılan açıklamayla değişti.

Sarı Lacivertli kulübün resmi internet sitesinden, Max Kruse'nin kulüple olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

 “Futbolcuya pandemi süreci öncesine ait hiçbir borcumuz yoktur. Pandemi sürecine denk gelen ödemeler konusunda ise kendisi ile FIFA ve TFF sirkülerleri ışığında yapılan görüşmeleri cevapsız bırakmıştır. Bu bağlamda gerçekleştirmiş olduğu fesih, nezdimizde haksız ve mesnetsizdir. Konu spor yargısına taşınacaktır” 

Alacakları nedeniyle sözleşmesini fesheden Alman futbolcu Kruse konusunda Fenerbahçe, dava açacak. Oyuncu ise mevcut alacaklarına ek olarak kalan iki sezonluk kontratının karşılığı olan 5 milyon Euro'yu da almaya çalışacak.

Kararı FIFA verecek.

Skor'da yer alan habere göre; Sarı Lacivertli takımda son ödeme şubat ayında yapıldı. Futbolculara mart, nisan ve mayıs ayı hak edişleri verilmedi. Söz konusu dönem, kulüplerin ödeme alamadığı koronavirüs salgını arasına denk geliyor.

32 yaşındaki futbolcu Kruse, Sarı Lacivertli yönetimin kendisine sunduğu ve özetle yüzde 15 indirimi hedef alan formülü kabul etmedi. Alacaklarının tamamı için kulübe ihtarname çekti. İddiaya göre “Paramı almadan oynamam” dediği öne sürüldü.

Disiplinsiz tavırları takım içinde sıkıntıya neden olan Max Kruse, son olarak kaptan Emre Belözoğlu ile tartıştı.

Alman orta saha oyuncusunun, kendisini ikaz eden Emre'ye, “Sen futbolcu musun, yönetici misin” karşılığını verdiği iddia edildi.

Kaynak: Mynet Spor