Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde yeni sezon transfer çalışmalarını sürdürürken, son olarak Kasımpaşa'yı hazırlık maçında 4-1 mağlup eden Sarı Lacivertli takımda gözler forvet transferine çevrilmiş durumda.

Transfer döneminin ilk günlerinde Darmstadt'tan Serdar Dursun hamlesiyle dikkat çeken Fenerbahçe, eldeki alternatifleri de düşünerek sadece tek bir ismi kadrosuna katmayı hedefliyor.

Şu anda öne çıkan transfer adayları arasında Alexander Sörloth ve Vedat Muriqi'nin yer aldığı iddia ediliyor.

Fakat iki ismin transferinde işler hiç kolay gözükmüyor.

Zaten Sarı Lacivertli kulüp iki isim dışında da ayrıca bir liste hazırlıyor.

Fenerbahçe'de hem deneyimli çalıştırıcı Vitor Pereira'nın görüşleri alınıyor hem de scout ekibinin raporları değerlendiriliyor.

Tıpkı Attila Szalai ve Osayi-Samuel transferlerindeki gibi nokta atışı bir isim amaçlanıyor forvet hattına.

Şu anda Serdar Dursun'dan beklentiler büyük.

Sarı Lacivertli takımda forvet transferinde öne çıkan isimlerden biri Alexander Sörloth olurken, Almanya Bundesliga'da RB Leipzig forması giyen Sörloth için ana amacın kiralık olarak renklere bağlanması olduğu ifade ediliyor.

Bonservis konusu çok zor olan Norveçli forvet için çalışmalar olsa da işlerin kolay olmadığı biliniyor. 2019-2020 sezonunda Trabzonspor formasıyla Spor Toto Süper Lig'de gol kralı olan 24 yaşındaki Norveçli golcü  Sörloth, listede üst sıralarda duruyor.

Forvet transferine önem veren Fenerbahçe'de mevcut isimlerle yolların ayrılması amaçlanıyor. Hayal kırıklığı yaratan Mbwana Samatta için şu ana kadar bir teklif gelmezken, kiralık bir teklif gelmesi durumunda değerlendirmeye alınacağı belirtiliyor.

Öte yandan Kemal Ademi ve Mame Thiam gibi isimlerin de benzer şekilde kiraya verilmelerine sıcak bakılıyor.

Slovenya kampındaki antrenman ve hazırlık maçları da bu kararlarda belirleyici olacak. Ayrıca Enner Valencia gibi geçen sezon beğeni kazanan bir isim de kadroda. O nedenle sakin davranan kulüp, almaktan daha çok göndermeye odaklanmış durumda. Forvet transferi için hem limitlerde hem de kadro kontenjanında yer açılması düşünülüyor. Milliyet'in haberine göre kadronun şişik olması nedeniyle ilk olarak vedaların yapılması isteniyor.

Slovenya kampı sonrası Fenerbahçe'de gidecek ve gelecek isimler netleşecek.

Kaynak: Fotomaç