Sarı-lacivertliler, Sadık Çiftpınar ve Moses hamlelerinden sonra Raphael Veiga’da da mutlu sona yaklaştı. Palmeiras ile görüşmelerde son aşamaya gelinirken, 23 yaşındaki futbolcuyla resmi sözleşmenin imzalanacağı aktarıldı. Hem teknik özellikleri hem de maliyetiyle uygun bir isim olaran Brezilyalı oyuncuyla da anlaşma sağlandı
 
Fenerbahçe’de transfer çalışmaları hızlandı. Sarı-lacivertliler kadrosunu güçlendirme adına hamlelerini hızlı atmak için harekete geçti. Fenerbahçe, Sadık Çiftpınar ve Victor Moses transferinin ardından üçüncü transferini yapmaya da artık çok yakın.
 
Sadık ile savunmayı, Moses ile de kanatları ve hücum hattını güçlendiren sarı-lacivertliler orta sahayı Raphael Veiga ile güçlendirecek.Bu çerçevede yapılan çalışmalarda aranan orta saha olarak Raphael Veiga tespit edildi. Teknik özelliklerinin yanı sıra maliyeti de sarı-lacivertliler açısından oldukça uygun olan merkez orta saha oyuncusu ile anlaşma sağlandı. 
 
Öte yandan Fenerbahçe, genç yıldızın kulübü Palmeiras ile de görüşmeleri son aşamaya getirdi. Tüm yapılan bu görüşmelerin akabinde eğer son anda bir sürpriz olmazsa yıldız futbolcu Raphael Veiga ile resmi sözleşme imzalanacak. 
 
Palmeiras forması giyen 23 yaşındaki hücumcu, oyun kurucu bölgesinde oynuyor. Aynı zamanda çift yönlü orta saha olarak da görev yapan Veiga, dönem dönem sağ ve sol kanatta da forma giyebiliyor. 
 
Çok yönlü oyunu ile dikkat çeken futbolcu, Brezilya Serie A’da 57 maçta; 10 gol, 10 asist ile oynadı. Raphael Veiga, geçen sezonu Atletico Paranense’de kiralık olarak geçirdi. Sezonu 48 maçta 9 gol ve 8 asist ile tamamladı.
 
Alex gibi
 
Raphael Veiga’nın kariyeriyle ilgili bir diğer detay da yetiştiği kulüp oldu. Tıpkı Alex de Souza gibi Coritiba alt yapısından yetişen ve sol ayaklı olan Veiga, duran toplardaki isabeti, çalımları ve şık golleriyle dikkat çekiyor. 
 
Kaynak: Milliyet