Avrupa’da birçok takım formalarını çoktan tanıtmış, giymiş ve satışa sunmuşken biz ülkemizdeki takımların formalarından ancak yeni haberdar olabiliyoruz. Galatasaray, Nike elit kategoride olmasının da etkisiyle formalarını tanıttı, giydi, satışa sundu; Trabzonspor, ligin son maçında yeni formasını giydi, pazartesi günü satışa sunuyor.

Bu süreçte, ligi zirvede bitiren Beşiktaş, formalarını 12 Temmuz’da tanıtacağını açıkladı. Bunu üretimin ancak başlamasına bağlayabiliriz, zira şampiyonluk yarışı 33. haftaya kadar sürdü ve Beşiktaş yönetimi de olası bir şampiyonluk kaybı durumunda zarara uğramamak için 3 yıldızlı formaların üretimini mümkün olduğu kadar geciktirdi. Beşiktaş’ın 3 yıldızlı formaları 12 Temmuz’da tanıtılacak.

Gelelim Fenerbahçe’ye. Önceki yıllardan da aşina olduğumuz üzere Fenerbahçe, formalarını 10 Temmuz – 19 Temmuz tarihleri arasında tanıtacak. Olası bir transfer durumunda, geçen sezon olduğu gibi formaları önceden görme şansımız da olabilir.

İÇ SAHA FORMASI



1907 yılından beri süregelen sarı lacivert çubuklu forma, bu sezon da iç saha forması olarak yerini aldı. Henüz bir detay olmasa da renklerde 2016-2017 sezonuna göre birkaç ton açılma görebiliriz. adidas’ın klasik üç bantı, tekrar omuzdaki yerine dönüyor. Formayı her zaman olduğu gibi beyaz şort ve beyaz çoraplar tamamlayacak. Tabi yedek olarak lacivert şort ve çoraplar da mevcut olacak.

DEPLASMAN FORMASI



Fenerbahçe’nin özellikle 80’ler ve 90’larda sık sık giydiği sarı forma geri dönüyor. Taraftarın 2011-2012 sezonundan beri beklediği sarı forma, yeni sezonda Fenerbahçe’nin deplasman forması olacak. Detay rengi, lacivert olacak. Adidas’ın retro temasını kullandığı bu sezonda Fenerbahçe’ye daha uygun bir retro forma olamazdı. Formayı sarı şort ve sarı çoraplar tamamlayacak olsa da geçmiş günlerdeki gibi lacivert şortla görmemiz de mümkün.

ALTERNATİF FORMA



Fenerbahçe’nin armasındaki renklerden biri olan yeşil, yıllar sonra tekrar forma olarak geri dönüyor. En son 2010-2011 sezonunda 4. forma olarak çıkmış olan yeşil forma 2017-2018 sezonunda alternatif forma olacak. Detay rengi henüz belli olmasa da sarı ya da forma renginden farklı bir ton yeşil de olabilir.

Kaynak : (efsanecubuklu.com)