Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de UEFA Avrupa Ligi'nde karşı karşıya geldiği Olympiakos maçında Luiz Gustavo ve Mert Hakan Yandaş'a Sarı Lacivertli taraftarlar tepki gösterilmişti.

İki futbolcu kenara gelirken tribünler tarafından ıslıklanmıştı.

Sarı Lacivertli takımda taktik disiplinden çıkılması nedeniyle yükü kaldırmak kolay olmadı.

Olympiakos yenilgisinin ardından ligde Kasımpaşa'yı konuk edecek olan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira oyuncularını motive ediyor.

Ligde 8. haftaya liderlik koltuğunda giren Sarı LAcivertli ekipte deneyimli çalıştırıcı Pereira oyuncularının, Kasımpaşa karşısında hazır olmasını istiyor.

Kadrodaki rotasyon kadar mental hazırlığa da önem veren Portekizli hoca, öğrencilerine, "Biz bir aileyiz. Kazanırken de kaybederken de beraberiz" mesajıyla destek olduğu ifade edildi.

Olympiakos maçının analizlerinde Fenerbahçe'nin aslında birçok anda skoru çevirme şansını yakaladığı görüldü. İlk yarı biterken Rossi'nin kale önünde harcadığı fırsat ve ikinci yarının hemen başında Pelkas'ın direkten dönen topu kırılma anları oldu.

Fenerbahçe'de Olympiakos maçında alınan mağlubiyetin yankıları sürüyor. 3'lü savunmayla yoluna devam eden Fenerbahçe'de özellikle savunma hattındaki başarı dikkat çekti. Ancak Avrupa Ligi'nde son oynanan Olympiakos maçında bu başarı gösterilemedi. Bunun temel sebebi ise yenen erken gol sonrası takımın oyun disiplininden kopması oldu.

Milliyet'te yer alan habere göre; Maç sonu yapılan detaylı analizler oyuncularla paylaşıldı. Bu analizlere göre beklenmedik anda yenen gol sonrası bir an önce gol bulma düşüncesi ile Fenerbahçeli futbolcular antrenmanda çalıştıklarını bir kenara bıraktı.

Maçın iç sahada olması, taraftar desteği ile birlikte sabırlı oyun yerine coşkulu oyuna geçiş yapıldı. Bu oyun tarzı takımın boyunu uzattı. Bölgeler arası mesafeler arttı. Ciddi efor harcayan takımda oynanan oyunun daha geniş alana yayılmasından en çok etkilenen isimler orta sahanın merkezindeki Gustavo ile Mert Hakan Yandaş oldu.

Bu iki isim de oyundan alınırken protestolara maruz kaldı.

Gustavo ve Mert Hakan'ın performansı beğenilmese de bunun temel sebebi bu iki oyuncudan kaynaklanmadığı ifade edildi.

Sabırlı oyun yerine coşkulu bir oyun şekline geçilmesi sebebiyle bu iki isim hem savunmayı hem de hücumu organize etmek zorunda kaldı.

Hiç olmadığı kadar koşmak ve açık kapamak zorunda kaldıkları belirtiliyor.

Öte yandan ellerinden gelen çabayı gösterseler de bu ikilinin bu kadar ağır fiziki yükünü kaldıramadığı ifade edildi.

Kaynak: Fotomaç