Ankara 19 Mayıs Stadı'ndan çıkarken açıklamalarda bulunan Mahmut Uslu, sözlerine maçın hakemi Mete Kalkavan'ı eleştirerek başladı. Kalkavan'ın hatalı kararlar verdiğini savunan Uslu, "Merkez Hakem Kurulu'na sesleniyorum. Hakemleri daha iyi eğitin. En az 6-7 sarı kartı çıkarmadı" dedi. Daha fazla konuşmayacağını, çünkü TFF'de cezalara karar veren yetkililerin özellikle kendisine yönelik fazla cezalar verdiğini de söyleyen Mahmut Uslu, "Galatasaray Teknik Direktörü geçen maç 'Hakemler bizi ince ince doğradı' dedi, Disiplin Kurulu'na bile sevk edilmedi. Bize Beşiktaş maçında yapılan haksızlıkları çıkıp söylediğimde 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira para cezası aldım. Kişiye göre karar veriliyor" dedi


Mahmut Uslu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın, Başakşehir'le oynanan maçın ardından hakem Cüneyt Çakır'a sarılmasıyla ilgili bir soru üzerine "İnsani bir ilişkinin sonucudur. Biz bunlarla ilgili yorum bile yapmayız. Maç bittikten sonra ister öpüşürler, ister sevişirler bizi ilgilendirmez" yanıtını verdi.

Uslu, ligin ilk yarısının ardından bir basın toplantısı yaparak değerlendirmelerde bulunacaklarını ve transferle ilgili konuşmak istemediğini belirtti.