Temsilcimiz Fenerbahçe'nin Braga deplasmanında aldığı mağlubiyetin yankıları tüm dünya basınında sürüyor. UEFA Avrupa Ligi son 16 turunun Portekiz'de oynanan rövanş mücadelesinde Hırvat hakem Ivan Bebek, verdiği kararlarla sahadaki Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyeti çileden çıkarmayı başarmıştı.

Alper Potuk'un golüyle 1-1'i yakalayan Fenerbahçe, çok ağır bir penaltı kararıyla maçın gidişatını değiştirdi ve aynı zamanda Mehmet Topal'ı kırmızı kartla saha dışına gönderdi. Vecernji list: "Skandal!" Hırvat basını da bu maça kayıtsız kalmadı ve Ivan Bebek'in çok tartışılan yönetimini manşetlere taşıdı.

Vecernji list gazetesi "Skandal!

Ivan Bebek, Fenerbahçe'den üç futbolcuyu oyundan ihraç etti hatta oyunculardan biri de hakeme vurdu" başlığını attı. Fenerbahçe'nin kabus gibi bir gece yaşadığını yazan gazete, Braga'nın ikinci golünde Mehmet Topal'a çalınan penaltının ağır bir karar olduğunu, vuruşun yakın mesafeden yapıldığını belirtti. Gazete, Volkan Şen'in oyundan atıldıktan sonra ironik bir biçimde hakemi alkışladığını ve sahayı terketmeden Bebek'e vurduğunu da yazdı.

24sata: "Bebek ölümle tehdit ediliyor"

24sata gazetesi de 66. dakikadaki penaltıyı kırılma anı olarak niteledi. Olaylı maçta çıkan üç kırmızı kartı okuyucularına aktaran gazete, Türkiye'deki taraftarların Bebek'i sosyal medya üzerinden tehdit ettiğini yazdı. Gazetenin internet sitesindeki okuyucu yorumlarında da Bebek'e tepki vardı. Yorumlarda Ivan Bebek'in kararlarının Hırvatistan için utanç verici olduğu belirtilirken, Bebek'in maçın önüne geçip yıldız olmaya çalıştığı ve Fenerbahçe'yi katlettiği yazıldı.