Brezilyalı yıldız, bu kez merak edilenler ve F.Bahçe hakkında Takvim Gazetesi'nden Tunç Özgen'in sorduğu sorulara cevap verdi. İşte Souza'nın verdiği cevaplar:


-Fenerbahçe'de 3 yıl oynadın ve Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldun. Oynadığın süre içinde çok eleştirildin. Ancak sen gittikten sonra da Fenerbahçe'nin aldığı sonuçlar ortada. Ne düşünüyorsun?

KAYBEDİNCE SOUZA-TOPAL SUÇLU!

Fenerbahçe'nin maçlarını da yakından takip ediyorum. Çok güzel günlerim geçti. Fenerbahçe'nin şu anki durumuna üzülüyorum. Taraftarlar istedikleri gibi konuşma hakkına sahipler. Onlar futbolu bildiklerini düşünüyorlar fakat rasyonel değiller. Duyguları ile hareket ediyorlar. 3-0, 4-0, 5-0'lık skorlarla maçı kazandığımızda takımı tebrik ediyorlar ama kaybettiğimizde suçlu ben ve Mehmet Topal ya da oynadığımız sistem oluyordu. Bunlara alışmıştım. Artık umursamıyordum.

-Pereira, Aykut Kocaman, Dick Advocaat ve son olarak Cocu... Hepsi Souza- Topal ikilisini oynattı. Sen hoca olsan ikisini birlikte oynatır mıydın?

TARAFTARLAR RASYONEL DEĞİL...

Taraftarlar kazanınca destek verir kaybedince sizi eleştirir. Beni de çok fazla eleştirdiler ama takımdan ayrıldıktan sonra takımdaki değerimi anladılar. Dediğim gibi taraftarlar duygusallar, rasyonel değiller. Ama ben Fenerbahçe'den ayrılana kadar bütün gücümle mücadele ettim....
-Fenerbahçe sen gittikten sonra Jailson'u transfer etti. Ancak performansı şu ana kadar beğenilmedi. Jailson nasıl bir oyuncu?

JAİLSON İÇİN BİRAZ ZAMAN LAZIM

Jailson çok büyük bir futbolcu, Fenerbahçe'ye çok katkısı olacak. Taraftarların olumsuzluklara karşı sabıra ihtiyacı var. Her oyuncunun yeni bir takıma gidince bir uyum süresi var. Kaldı ki yeni bir ülke yeni bir takım ve yeni bir sistem. Jailson'a sabredilirse çok katkı sağlar..

-F.Bahçe yeniden yapılandı. Yeni teknik direktör ve yeni bir başkan var. Transfer sezonu da bitti. Mevcut kadroda sence eksiklikler var mı?

ALİ KOÇ FUTBOLU ÇOK İYİ BİLİYOR

Her zaman yeni yönetim ilk senesinin zor olacağını düşünürüm. Oldukça dürüst ve centilmenler. Özellikle Ali Koç futbolu çok iyi biliyor. Zamanla her şey çok daha iyi olacak. Birkaç yıl içinde Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en iyi takımı olacağından hiç şüphem yok.

-F.Bahçe'ye seni Pereira getirdi. Daha sonra Aykut Kocaman, Dick Advocaat ve Cocu ile çalıştın. Sence çalıştığıni en iyi teknik adam kimdi?


ÇALIŞTIĞIM EN İYİ HOCA PEREİRA'YDI

Benim görüşüme göre Victor Pereira... Ama Aykut Kocaman'ın yaptığı işlere her zaman çok büyük saygı duydum. O da çok iyi işler yaptı..

-Aziz Yıldırım 20 yıl sonra görevinden ayrıldı. Bayrağı Ali Koça' devretti. Sence Yıldırım nasıl bir başkandı. Onunla unutamadığın bir anın var mı?

AZİZ BAŞKAN TARAFTAR GİBİ DUYGUSAL

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe tarihinin en uzun görev yapmış başkanı. Çok duygusal bir başkandı... Zaman zaman bir başkan gibi değil, taraftar gibi hareket ediyordu... Onlar gibi duygusal yaklaşıyordu... Başkan olmak için takımını ve oyuncularını her zaman korumalısınız... Onlara güven vermelisiniz... Aziz Yıldırım öyle bir başkandı..

G.SARAY'A ATTIĞIM GOLÜ UNUTAMAM

Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a son dakikada attığım golü hayatım boyunca unutmayacağım. O an hayatımın önemli bir parçası olarak hep yanımda olacak.

ARABİSTAN KÜLTÜRÜ FARKLI

Gün geçtikçe Arabistan'a adapte oluyorum. Buranın kültürü çok farklı. Fakat ben ve ailem burada yaşamaktan keyif alıyoruz. Zaman geçtikçe daha da alışacağız.

İSTANBUL'U ÖZLEYECEĞİM

İstanbul'da çok güzel arkadaşlar edindim. İstanbul'u ve arkadaşlarımı çok özleyeceğim. Zaman zaman gelip hasret gidereceğim. Türk yemeklerini çok seviyorum.


Kaynak - Takvim