Süper Lig'de oynadığı son 3 maçı kazanamayan ve 7 puan kaybeden sarı-lacivertliler, Mersin İdmanyurdu karşısında galibiyet hasretine son vermek istiyor.

Son 6 haftaya lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde 61 puanla 2. sırada giren Fenerbahçe, sahasında Mersin ekibini yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.

Hafta içi erteleme maçında Galatasaray ile golsüz berabere kalan sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Raul Meireles ve Lazar Markovic forma giyemeyecek.

Galatasaray derbisi öncesinde Pereira ile yaşadığı gerginlikten ötürü kadro dışı kalan Caner Erkin'in de Mersin temsilcisi karşısında kadroda olması beklenmiyor.
Sarı-lacivertlilerde kaptan Volkan Demirel ile Diego Ribas ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor.


Teknik direktörlüğünü Fenerbahçe'nin eski kaptanı Ümit Özat'ın yaptığı Mersin İdmanyurdu ise kümede kalmak için İstanbul'da mutlaka puan veya puanlar almayı amaçlıyor. Süper Lig'de son iki haftadır kaybeden ve 4 maçtır kazanamayan Mersin İdmanyurdu'nda, sarı kart cezaları bulunan Serkan Balcı ve Milan Mitrovic, Kadıköy'de oynayamayacak.

Fenerbahçe ile Mersin İdmanyurdu arasında Ülker Stadı'nda yarın saat 19.00'da oynanacak maçı hakem Serkan Çınar yönetecek.

MUHTEMEL 11'LER:

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Volkan, Nani, Robin van Persie

MERSİN İDMAN YURDU: Muammer, Güven, Sadiku, Khalili, Vederson, Mehmet, Murat, Eren, Tita, Nakoulma, Welliton

GOL YOLLARINDA SIKINTI VAR

Fenerbahçe, son haftalarda gol yollarında büyük sıkıntı çekiyor.

Son 28 sezonun gol yollarında en kısır dönemini geçiren sarı-lacivertliler, özellikle Galatasaray derbisinde birçok pozisyona girmesine rağmen bunları değerlendirememişti.

Son 4 maçında sadece 2 gol atabilen sarı-lacivertlilerin, ligde 28 haftada 44 golü bulunuyor.

Fenerbahçe, gol yollarında sıkıntı çekmesine rağmen savunmada tam tersi bir performans sergiledi. Ligin en az gol yiyen (21) takımı olan sarı-lacivertliler, son 7 maçın 6'sında rakiplerine gol şansı tanımadı. Bu sürede sadece Torku Konyaspor'dan iki gol yiyen sarı-lacivertli takım, Bursaspor, Beşiktaş, Akhisar Belediyespor, Kayserispor, Osmanlıspor ve Galatasaray'a kalesini kapattı.

KADIKÖY'DE KAYBETMİYOR

Süper Lig'de bu sezon sahasında kaybetmeyen tek takım olan Fenerbahçe, evinde 21 maçtır yenilmiyor.

Bu sezon sahasında 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik alan sarı-lacivertliler, Ülker Stadı'nda en son 23 Şubat 2015'te Akhisar Belediyespor'a 2-1 kaybetmişti. Sarı-lacivertliler daha sonra evinde oynadığı 21 lig maçında 17 galibiyet 4 beraberlik elde etti.