Fenerbahçe’nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, Kadıköy’de Galatasaray’a ve Beşiktaş’a karşı oynadığı 24 maçtan 16 galibiyet, 8 beraberlikle ayrıldı. Volkan, Kadıköy’de çıktığı 10 Beşiktaş derbisinin 7’sinden zaferle ayrılırken, kalesinde 7 gol gördü. Yıldız eldiven, Ülker Stadı’nda Galatasaray’a karşı çıktığı 14 maçın 9’unu kazandı.

‘TRİBÜNLERİ DOLDURUN’ ÇAĞRISI

Volkan Demirel, derbiyle ilgili şunları söyledi:

“Lokomotiv Moskova maçında sahada çok güzel bir oyun vardı. Bunu sergileyen takım arkadaşlarımdı ama buna iten taraftarımızdı. Aynı atmosferin daha fazlasını Beşiktaş maçında bekliyoruz. Maçın birinci dakikasından son dakikasına kadar bize inanmalarını, güvenmelerini istiyoruz.”

EL Mİ YAMAN BEY Mİ?

Derbide kozlarını paylaşacak olan Fenerbahçe ile lider Beşiktaş, ligde farklı performanslarıyla dikkati çekiyor. Fenerbahçe, sezonun geride kalan bölümünde ligin en iyi iç saha performansına sahip takımı olurken, Kara Kartal ise deplasmanda en başarılı ekip durumunda.

Sarı-lacivertliler, evinde yenilmeyen tek takım özelliğini taşırken, Beşiktaş da deplasmanda mağlubiyet almayan ekip olma unvanını elinde bulunduruyor. Fenerbahçe, bu sezon şu ana dek sahasındaki 11 maçta 9 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Kadıköy’deki dev derbi öncesi siyah-beyazlı ekip ise dış sahadaki 9 karşılaşmada 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.