Ülkesi Brezilya basınına konuşan Jose Fernandao, merak edilen birçok konu hakkında açıklama yaptı.

- Yeterli zamanım var! -

Kendisine sorulan "Kariyerinin en iyi döneminde olduğunu düşünüyor musun?" sorusuna Brezilyalı golcü, "İyi bir andayım ancak Fenerbahçe'deki ilk senemde 25 gol attım. Bu sezon için daha fazlasını istiyorum ve atmak için yeterli zamanım var, önümüzde birçok maç olacak. Çok iyi başladığımı düşünüyorum. Sezon sonuna kadar bu şekilde gitmesini umuyorum, böylece iyi bir gol ortalaması yakalarım. Şu anda en çok istediğim şey bu." dedi.

- Van Persie harika bir oyuncu! - 

Fenerbahçe'de beraber forma giyen ve sürekli forma rekabetine girdiği Robin van Persie hakkında da görüş bildiren Fernandao, "Robin van Persie ile rekabet benim için iyi. Harika bir oyuncuyla aynı pozisyon için rekabet etmek. Nasıl bir oyuncu olduğu hakkında yorum yapmaya gerek yok. Bu, daha sıkı çalışmam için beni motive ediyor.  Her zaman hazır olmalıyım ki, fırsat geldiğinde takıma yardım edebileyim. Ve Tanrı'ya şükürler olsun, takıma yardım ediyorum, goller atıyorum. Takımdaki yerimi fethediyorum. Teknik direktöre de oynamam gerektiğini gösterdim. Teknik direktör beni ve Robin van Persie'yi zaten birlikte oynattı, bu da takım için iyi. Van Persie, 10 numara gibi oynayabiliyor, bunu başka takımlarda da yaptı ve burada da işe yarıyor. Onunla birlikte oynamak bir zevk. O, harika bir oyuncu, birçok şey öğreniyorum." diyerek Hollandalı golcüye övgüler yağdırdı.

- Türkiye için oynamak istiyorum! -

Türkiye Milli Takımı'nda oynamak istediğini bir kez daha söyleyen Brezilyalı, "Bu halen planlarım arasında yer alan bir durum. Bu ülke için oynamak benim için çok büyük bir mutluluk olur. Aslında, şu anda durum biraz karışık fakat ben halen çok istiyorum. Türkiye'de neler yaptığımı görebildiklerini umuyorum. Bu formayı giymek bir onur olur. Eğer iş bana kalsaydı, kabul ederdim ancak insanların ne istediğini beklemek gerekiyor. Türkiye için oynamanın  benim için onur olacağını net bir şekilde belirttim. Bu sezonun nasıl biteceğine bakalım, belki Türkiye'nin planları arasında olabilirim." dedi.