Aykut Kocaman ,TRT Spor’da Basın Tribünü programına konuk oldu. Kocaman zaman zaman frene basarak konuşsa da her soruya yanıt verdi. 

Öncelikle Şenol Güneş ile arasında yaşananlar nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtti. O günü kara bir gün olarak tanımlayan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Aykut Kocaman bu olay ve devamında yaşanan atışmalar nedeniyle Beşiktaş’ın Galatasaray maçına zihinsel açıdan dağınık çıktığını düşündüğünü belirtti. En büyük travmayı Vardar’a elenmeleri görüşünde.

O günkü ruh halini, “İnsan o anda yer yarılsa da içine girsem diye düşünüyor” sözleriyle ifade ediyor. Bir de Akhisar konusu var. “3 tane Akhisar maçı bu sezon her şeyimizi elimizden aldı” ifadelerini kullandı. “ Fenerbahçe, GalatasarayBeşiktaş gibi takımlar Akhisar karşısına antrenörsüz çıksa üç maçtan birini kazanır. İnanılır gibi değil” diye de sözlerine ekledi.

'‘YOK BÖYLE BİR RAKAM''

Akhisar maçlarına ilişkin ilginç de bir istatistik olduğunu belirten Kocaman, ''isabetli şutun gol olma olasılığı 3’te 1 ile 4’te 1 aralığı arasındadır. Fenerbahçe 12 isabetli şutta 4 gol bulmuş. Tam yüzde 33. Akhisar’ınki enteresan. 3 maçta isabetli şut sayısı 11, gol sayısı 7.'' Kocaman bu istatistik üzerine “Yok böyle bir rakam!” diyor. Ger-çekten de futbolda bazen anlatılamayacak, izah edilemeyecek anlar yaşanabiliyor.

Gomis sizde olsa siz, Beşiktaş’ta olsa Beşiktaş şampiyondu” yorumu üzerine ise Aykut Kocaman şu yanıtı veriyor;

''ŞU HALİ İLE GELSEYDİ ŞAMPİYONDUK''

Aykut Hoca, “Hiç gerek yok. Soldado şu hali ile gelmiş olsaydı yine şampiyonduk. İkinci yarıdan itibaren fiziksel açıdan ve uyum olarak mükemmel. Janssen’in parmağı sakatlandı, literatürde yok böyle bir sakatlık. Fernandao aylarca sakattı” yanıtını verdi.