Süper Lig'de 5 haftadır üst üste kazanan Fenerbahçe, Beşiktaş'ın derbiyi kaybetmesiyle sonunda dördüncü sıradan kurtuldu. Sarı-Lacivertli takım, gösterdikleri etkili performansla sezon başından bu yana üzerlerine yapışan algıları da tek tek temizledi. 

İşte Fenerbahçe'yle özdeşleştirilen, ancak Sarı-Lacivertli ekibin yıktığı algılar:.

1-Takımın formu düşünce otoriteler Kocaman'ı, 'korkak, defansif' ilan etmişti. Fenerbahçe, son 5 maçta 5 galibiyet alırken 17 gol attı.
Sarı-Lacivertli takım ligin en çok gol atan 2. takımı ve henüz Karabük ile oynamadı.

2-Deplasman performansı nedeniyle çok şampiyonluk kaybeden Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile 16 deplasmanda 32 puan topladı..

3-Kocaman sezon başından bu yana Valbuena, Mehmet Ekici, Soldado gibi isimler üzerinden yıpratılmaya çalışıldı. Ancak o her futbolcusundan verim almayı başardı.

4-Aatif ve Dirar'ın sürekli 11'de oynatılmasına, 'Kocaman'ın torpili' benzetmeleri bile yapıldı. Ancak bu ikili, sezon ilerledikçe performanslarıyla eleştirileri boşa çıkardı.

5-Konya'dan geldiğinde "Fenerbahçe'nin hocası değil" denilen Kocaman, sezon ilerledikçe etkisini gösterdi. Mental anlamda büyük hasar gören kadroyu ayağa kaldırdı, yeni oyuncuları adapte etti. Şimdi 1 yıl daha kalması gerektiği konuşuluyor. 



Kaynak:Sabah