Kulüpler Birliği'nin iftar yemeğinden sonra konuşan Ali Koç, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, basın mensuplarına şu açıklamaları yaptı: "Bizim için kabus gibi bir sezon bitti. Yapısal reformlar ve bir nevi devrimler yapılması lazım futbolumuzda. Topyekün bir birliktelik sağlamalıyız. Umarım yeni TFF başkanı bunu sağlayabilir. Futbolun beklenen yere gelmesi için, tüm paydaşların kendine çeki düzen vermesi, bir nevi devrim yapılması gerekiyor Türk futbolunda.

Ya bu düzeni kabul edeceğiz ve memnunuz diyeceğiz, ya da bu düzeni değiştirmek için var gücümüzle savaşacağız. Umarım ifade ettiği fikirlerle sayın Nihat Özdemir bu değişimi başlatır.

Kimin federasyonda daha üyesi varsa, onun haklarına daha çok sahip çıkılsın istemiyoruz. Adil yönetim istiyoruz. Yok 3 Fenerbahçe'den, 3 Galatasaray'dan, 3 Beşiktaş'tan bir dağılım olacaksa, Türk futbolu bir yere gitmez. Birçok insan üzerinden formayı çıkaramıyor.

Hakemlerle ilgili en az konuşan biziz, en fazla kırmızı kartı da biz görmüşüz. Kim çok konuşursa, işler onun yönünde pozitif gidiyor. Biz böyle bir ortam olmasını istemiyoruz.

Hakem hataları konuşuluyor. Sezon sonuna kadar artarak konuşulmaya başlandı. Bize göre kurgulanmış bir düzen var burada.

VAR sistemi, bence çok iyi. Bu yapılan hataların önüne geçecek kadar sistem oturmuştu. Göz göre göre hatalar yapılıyor."

Kaynak:TRT SPOR